Skupina Adastra svirkom smirivala tučnjavu u Clubu 21

Skupina Adastra svirkom smirivala tučnjavu u Clubu 21

26.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U sklopu svoje mini turneje u Istri, nakon Pazina, zagrebačka skupina Adastra je 24.04. svirala u Labinu, u Clubu 21. Ponovila se gotovo identična priča kao u Pazinudan prije. Klub je bio ispunjen fanovima Adastre koji su nestrpljivo čekali da se bend popne na pozornicu, a kada se to dogodilo, počelo je pravo ludilo.

 

Ekstaza koja je vladala u jednom je trenutku prešla sve granice i poprilično zašla u zabranjeno područje. Naime, usred koncerta dvojica mladića su jedan drugome počeli dokazivati tko je jači, počelo je naguravanje koje je prerastalo  u tučnjavu.

 

Međutim, u tom trenutku, frontmen Adastre Jerko Marić je sišao sa stagea među njih i počeo pjevati pjesmu „Surovi grade". Cijela publika se okrenula prema mladićima i počela pjevati zajedno sa Jerkom. Ova pjesma je naslovna pjesma akcije „Svačije je pravo živjeti" koja se bori protiv nasilja među mladima. Dečki, pozitivno šokirani potezom Jerka odmah su prestali sa međusobnim sukobima i nastavili se normalno zabavljati, a Adastra je licu mjesta pokazala na kako se bore za ciljeve akcije nenasilja. Ne treba ni naglašavati da su dečki i u Pazinu i u Labinu održali odlične koncerte nakon kojih su se, raspoloženi kao i uvijek, družili sa publikom i dijelili autograme. 

 

Svirali su: Zar je moguće, Olujna noći, Ja se kajem, Pješčani sat, Ponekim krikom, Svima se dogodi mnoge druge, a koncert su zatvorili izvedbama, Miris tvoje kose, Nabujala rijeka i Zaista.

Lana Ivaniš

 

Foto: arhiva,  http://www.crorec.hr/

 

adastra koncert zabava club 21 lamparna jerko marić