Školu plivanja "Idemo na more" završilo je 25-ero polaznika s područja Općine Kršan

Školu plivanja "Idemo na more" završilo je 25-ero polaznika s područja Općine Kršan

30.7.2019. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

"Idemo na more", i  ovog je srpnja,  25 –oro polaznika osnovnoškolaca s područja Općine Kršan, steklo samopouzdanje u moru. Ukupno troje neplivača u programu od 22. do 29.srpnja, u potpunosti naučili su plivati, a ostali usavršili svoja znanja i vještine snalaženje u vodi, i dobili pregršt informacija koje je dobro znati kad si u vodi.

Program već treću godinu zaredom podupire Općina Kršan, na radost djece i njihovih roditelja. Naime, organizirani boravak djece u dobi osnovnoškolskog obrazovanja na moru, u pratnji stručnih voditeljica, i profesionalnih instruktorica plivanja, Silvija Jakovčić, prof. mag. Nikolina Rački, asistentica u centru Liče Faraguna i  Leona Šumberac  gimnazijalka, i sportašica, odrađuje se profesionalno, savjesno i odgovorno.  Čitava ekipa je tim, što se pokazalo veoma korisnim, ujedno i vrlo zabavnim djeci. Iako se posljednjih dana vrijeme malo promijenilo, ali nikoga nije i zabrinulo, dapače, sve je to imalo i svoje čari.  

„Poglavito roditelji prepoznali su kvalitetu i važnost ovakve vrste programa,  u kojem djeca dvostruko više uživaju, zbog istinske zabave u organiziranom okruženju vršnjaka. A što je s psihološke i odgojno obrazovne strane gledano, neophodno svakom djetetu radi osamostaljivanja i  preuzimanja odgovornosti za svoje ponašanje, kad su bez roditelja u blizini,  kako bi rasli i napredovali, zdravo i veselo“ kaže, Jakovčić.

Sve treba zahvaliti Općini Kršan, koja je prepoznala potrebu i koju pruža  svojoj djeci, dok su u najosjetljivijoj dobi. Kad rastu i poput spužvi upijaju znanja, kopiraju dobra ili loša nečija  iskustva. Ovo je primjer dobre prakse, na kojemu stvaraju vlastito iskustvo. Uče se skladnim odnosima u zajednici, a u svemu im more pruža istinsku zabavu. I k tome sve vrijeme su pod stručnim nadzorom profesionalnih instruktorica plivanja - voditeljica.  

Ova treća godina za redom, samo je potvrdila uspješnost prethodnih dviju i još više pojačala razlog zašto se od strane Općine, financira cijeli program. Od stručnog vođenja, organiziranog prijevoza, marendi, osvježavajućeg pića, slastica, igri, i po malo postaje tradicija ljetnog  programa plivanja djece s područja Kršana, u Rapcu.

„Prava je šteta što tako nešto nije postojalo i puno ranije, kad smo mi, sadašnje instruktorice bile u dobi naših polaznika (ne)plivača, gotovo sa žaljenjem izjavila je Jakovčić. I dodala da bi bilo jako dobro kad bi cijeli program duže trajao.

Oduševljenje postignutim rezultatima nije skrivao ni Voditelj službe pravnih poslova u Općini Kršan Roman Carić, koji je u ime Općine Kršan polaznicima škole podijelio prigodne Diplome. ''Izrazito mi je drago da je ova i ovakva tradicija zaživjela i u Općini Kršan, da ima interesa, i da se Općina Kršan još jednom pokazala i iskazala kao sredina koja skrbi o dobrobiti i boljitku svojih najmlađih. Ovim putem upućujem posebne zahvale voditeljicama Silviji, Nikolini i Leoni kojima su najmlađi bili povjereni na čuvanje, Marketu Pristav Kršan na odličnim marendama te prijevozniku Pino Viaggi Kršan na besprijekorno odrađenom prijevozu'', rekao je Carić.

općina kršan roman carić škola plivanja nikolina rački silvija jakovčić leona šumberac