Škola u Vinežu, škola s posebnom energijom

Škola u Vinežu, škola s posebnom energijom

3.3.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Nakon jučer održanih komemoracija povodom obilježavanja Dana Labinske republike, gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica Federika Mohorović Čekada posjetili su Osnovnu školu Ivo Lola Ribar, područnu školu Vinež.

Bila je to prilika  da posjete školu koja zrači nekom posebnom energijom ali i čiji polaznici svake godine upriliče zanimljiv program povodom obilježavanja Labinske republike na Krvovoj placi. Rad s djecom izrazito je zahtjevan, a u ovoj se školi potvrđuje kako je kvaliteta rada s našim najmlađima u Labinu na visokoj razini.

Jučerašnji posjet poslužio je i da se porazgovara s ravnateljem i djelatnicima škole. Tako se razgovaralo o brojnim projektima koji su urađeni u i oko škole u proteklih nekoliko godina, a znatno su utjecali na kvalitetu zgrade i ugodniji rad i boravak u istoj. Spomenuti su radovi obnove i zamjene azbestnog krova, cjelokupne fasade, uređenje parkinga i prilaza školi koji su značajno utjecali na sigurnost sve djece, polaznika škole. Grad Labin kroz Proračun je u proteklih par godina u gore navedene radove investirao ukupno više od 940 tisuća kuna.

U razgovoru s ravnateljem najavljena su i dodatna poboljšanja, odnosno planirani radovi u nekim dijelovima škole, a profesorice su naglasile i važnost i kvalitetu postojanja produženog boravka kojima su vineški mališani i roditelji izrazito zadovoljni.

komemoracija dani labinske republike