Skitača - vrh `dobre kapljice`

Skitača - vrh `dobre kapljice`

21.7.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na devetoj Smotri vina istočne Istre, održanoj u subotu, 19. srpnja, na Skitači najbolje ocjene, za zlatne medalje, u kategoriji bijelih dobila je malvazija Josipa Siljana iz Šegotići (Krnica), a u kategoriji crnih teran barrique Srećko Kosa iz Šumbera. Predstavilo se 27 vinara s po 22 uzorka crnih i bijelih vina, koja su se mogla kušati u kući Christas Haus te u Čiketovoj kući. 

Po prvi put u devet godina ova priredba ponudila je i vina najpoznatijih istarskih vinara, koja su se degustirala u Planinarskom domu. Kuriozitet smotre počiva u činjenici da nije bilo eliminiranih vina, što potvrđuje značajan pomak u kvaliteti "dobre kapljice" ovog dijela Poluotoka. 

Jedinstveni ambijent Skitače, jedne od najviših kota Labinštine, privukao je brojne posjetitelje, među kojima i podosta turista.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovali su pjesnici Nikola Šumberac iz Labina i Branko Valić iz Raklja te članovi raškog RKUD-a Rudar, a u noćnim satima publiku je glazbom za ples zabavljao Amaro Bend. U kušaonicama je, izvodeći swing glazbu, posebnu atmosferu stvorio Alex.

Pokrovitelj i organizator manifestacije bila je Turistička zajednica Općine Raša, a supokrovitelj Općina Raša.
 
Foto: Radio Labin
 
rasa.hr
 
 

općina raša skitača smotra vina vino