Širi se poslovna zona Vinež

Širi se poslovna zona Vinež

1.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Vijećnici su na prekjučerašnjem zasjedanju jednoglasno prihvatili predloženi detaljan plan uređenje druge faze poslovne zone Vinež.

Zona se širi prema gradu, iza zgrade komunalnog poduzeća Prvi maj, na površini od 8,41 hektara. Imat će 22 građevinske čestice od kojih je 20 namijenjeno proizvodnim i uslužnim djelatnostima, a prestale dvije sportskim, društvenim i trgovačkim sadržajima. Gradonačelnik Tulio Demetlika izvijestio je da, unatoč gospodarskoj krizi, interes za zemljište postoji te da bi parcele mogle naći kupce već u prvom krugu natječaja. Grad će dati prednost tvrtkama koje zapošljavaju visokoobrazovane kadrove i maksimalno poštuju ekološke standarde.


Po drugi put je zbog manjkave dokumentacije kandidata poništen javni natječaj za obavljanje dimnjačarskih poslova pa je Silvano Vlačić (HDZ) upitao je li mudro biti toliko strog i usred sezone loženja ostaviti grad bez ovakvih usluga. No, gradonačelnik je objasnio da je bivši koncesionar nastavio čistiti dimnjake te da Poglavarstvo može činjenično stanje legalizirati tako da ga ovlasti za te poslove do izbora novog dimnjačara. Nevenka Belušić (SDP) upozorila je na učestali vandalizam u središtu grada tijekom ranih jutarnjih sati, na što je Demetlika odgovorio da će taj problem biti riješen pojačanim videonadzorom.


Imenovani su članovi školskih odbora u osnovnim školama »Ivo Lola Ribar« i »Matija Vlačić« te u Centru »Liče Faraguna«, a osnovnoj glazbenoj školi Matka Brajše Rašana dana je suglasnost za otvaranje odjela u Potpićnu.

R. S.

Poslovna zona Vinež Poslovna zona Vinež demetlika investitori gospodarstvo nevenka belušić videonadzor vandalizam politika