Prvi maj M - Prvi maj

Sindikat Istre i Kvarnera pozvao djelatnike „1. Maja“ na štrajk solidarnosti / Labinske komunalce u Puli čuvali policajci

Sindikat Istre i Kvarnera pozvao djelatnike „1. Maja“ na štrajk solidarnosti / Labinske komunalce u Puli čuvali policajci

22.12.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski ured Sindikata Istre i Kvarnera pozvao je djelatnike komunalnog poduzeća „1. Maj“ na štrajk solidarnost sa pulskom Herkulaneom. Naime radnici Herculanee nakon štrajka upozorenja koji se održao 13. i 14. prosinca, nastavili su sa štrajkom 21. prosinca. Marina Cvitić, voditeljica labinskog ureda Sindikata Istre i Kvarnera navodi kako je sinoć Komunalno poduzeće „1. Maj“ Labin poslalo 1 kamion i troje radnika u pomoć u Pulu te su time postali štrajkbrejkeri.

 

Cvitić nadalje ističe da se direktor Društva, Alen Golja nije o tome savjetovao ni sa Sindikatima koji djeluju u Društvu, niti sa Radničkim vijećem, a pri tome je odabrao radnike sa kojima je imao sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme i pozvao ih na „hitnu intervenciju“. Cvitić je kazala kako ima saznanja da je direktor zaprijetio radnicima da ukoliko ne obave zadatak, mogu uzeti „radne knjižice“.

 

Na kraju priopćenja Cvitić je poručila da je žalosno da direktor „1. Maja“, koji je svojim radnicima uredno isplatio božićnicu u iznosu od 1.250,00 kuna šalje radnike da budu štrajkbrejkeri radnicima kojima je to pravo uskraćeno. O cijelom slučaju direktor komunalnog poduzeća „1. Maj“, Alen Golja kazao je (Prilog Alen Golja).

Policija demantirala prijetnje labinskim komunalcima, vozač kamiona plakao

 

 

 

štrajk marina cvitić komunalno prvi maj alen golja boris miletić demetlika politika bruno bulić sik štrajk solidarnosti