Sin Boba Marleya nastupa na labinskoj Dubrovi

Sin Boba Marleya nastupa na labinskoj Dubrovi

25.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Rabac Summer Festival i Istra Rock Festival, od ove godine ujedinjeni u United Festival (UF), svoje će snage dodatno udružiti s Labin Art Republikom, a da bi suradnja bila zaokružena u novi kulturno-turistički brend Labina i Rapca, sponzorstvima su se uključili gradski TZ i turističko poduzeće Valamar Rabac.
O tome su jučer konferenciju za novinare održali direktor UF-a Patrik Čekada, koordinatorica LAR-a Liliana Vale, gradonačelnik Tulio Demetlika, direktorica TZ-a Radmila Paliska-Kos te direktorica Valamarovog marketinga Vesna Šćira-Knapić.

 


United Festival će se odvijati od 18. do 28. srpnja na Dubrovi, što gradonačelnik vidi i kao priliku za testiranje mogućnosti da ovo izletište postane zabavni centar za mlade. Čekada u rock dijelu potvrđuje dolazak Kyja-Manija Marleya – sina Boba Marleya, Darka Rundeka i Buldožera, a od poznatih DJ-a Nicka Warrena, Phatas & Smalla i Lukea Slatera, uz napomenu da će ime glavne atrakcije biti objavljeno 15. svibnja te da će to predstavljati »veliko iznenađenje«. Internetska stranica festivala proradit će za tjedan dana, a 17. svibnja na MTV-u će biti emitiran videospot s promotivnom pjesmom.
LAR će krenuti 1. srpnja koncertom labinske skupine Orange Strips na Titovom trgu. Vale u programu izdvaja nastup Maksima Mrvice u labinskoj župnoj crkvi 24. srpnja i besplatan koncert Vlatka Stefanovskog i Tadića kod Špine dan ranije. Susret klapa s Meri Cetinić i Tedijem Spalatom kao glavnim izvođačima zakazan je za 12. srpnja, a 5. kolovoza glumci HNK-a Rijeka izvest će kod Špine predstavu »Nunsense – Redovnice nastupaju«.

 


TZ je UF-u ustupio promotivni film Labina i Rapca koji će se u sklopu najave festivala emitirati na četrdeset talijanskih televizijskih postaja, a Valamar se pobrinuo za smještaj izvođača. Oni će na pulski aerodrom slijetati posebnim avionom kojim UF sponzorira zagrebačka agencija Iva Dom. U susret im je izašla i Općina Nedešćina koja je u blizini Dubrove osigurala zemljište za uređenje desetodnevnog kampusa za posjetitelje.

R.Selan 

Patrik Čekada izvođači program manifestacija istra rock festival nedešćina kampus Labin Art Republika LAR United Festival