Sezonci spašavaju statistiku

Sezonci spašavaju statistiku

29.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Posao u travnju pronašlo je 237 osoba od 912 koliko ih je u evidenciji labinske ispostave Zavoda za zapošljavanje. No, samo četvero ih je zaposleno na neodređeno vrijeme. Početak turističke sezone označio je tako lagano opadanje broja nezaposlenih kojih je koncem ožujka bilo gotovo tisuću i sto. Statistički podaci i dalje su porazni što se dobne i spolne strukture tiče: 60 posto nezaposlenih su žene, a najveći broj evidentiranih ima između 45 i 60 godina života.
Sa svjedodžbom srednje škole posao traži 350 osoba na području Labinštine, a slijede ih oni sa završenom osnovnom školom kojih je 232. Posao traži i 24 fakultetski obrazovanih, odnosno njih četrdesetak s diplomom više škole.


Najbolji pokazatelj recesije koja je zahvatila sve općine Labinštine usporedba je prošlogodišnjih podataka o (ne)zaposlenima s ovogodišnjim - lanjskog travnja bilo je ukupno 689 nazaposlenih, dok ih je sada samo s područja grada Labina više od 500. Slijede općine Kršan i Raša koje imaju po 150, Sveta Nedjelja sa 75 i Pićan s 29 nezaposlenih.

S. Z.

posao zaposlenje nezaposlenost hzz