Šetnja povodom 400. obljetnice zvonika Sv. Justa

Šetnja povodom 400. obljetnice zvonika Sv. Justa

8.11.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Turistička zajednica Grada Labina poziva vas u subotu, 18.11.2023. na besplatnu šetnju stazom Sv. Justa i Sentoninom stazom, kroz koju će vas na drugačiji način, kroz priče i razne zanimljivosti, provesti vodičkinja Kristina Načinović Jakovčić.

Okupljanje je na parkiralištu kod ureda Turističke zajednice Grada Labina (ul. Aldo Negri 20, Labin) od 9.30 do 10.00 sati. Početak šetnje je u 10.00 sati. Uživajte u šetnji na jednoj od brojnih staza koja se nalaze na području Grada Labina. Saznajte više o Sv. Justu, zaštitniku grada Labina, čije ime nosi 35 – metarski zvonik iz 17. st, najviša točka u starom gradu Labinu. Staza vodi prema mjestu Gondolići, gdje možete doznati više o romaničkoj crkvici Sv. Gala iz 13. st koja se nalazi u blizini. Spuštajući se prema Rapcu, uživajte u čaroliji zelenila i opojnom mirisu mediteranskog bilja koje se spaja s kristalno čistim morem. Povratak u Labin predviđen je Sentoninom stazom, gdje ćete otkriti najljepši zaštićeni prirodni krajobraz Labinštine. Na samo par minuta od staze, na nekadašnjem starom putu koji je povezivao Labin i Rabac, možete vidjeti ostatke romaničke crkvice sv. Hadrijana (12./13. st.).

Trajanje šetnje: oko 4.30 h

Duljina staze je oko 9 km (Labin › Gondolići › Rabac › Labin)

Težina staze: srednje zahtjevna

Preporučamo uzeti sendvič i vodu te prema potrebi štapove.

Rok za prijavu: petak, 17.11.2023. do 11:00 sati, ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://forms.gle/DLa7EobmesvXNCDHA.

Sudjelovanje je besplatno.

OPREMA: standardna planinarska oprema.

NAPOMENA: sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča i pristupaju izletu na vlastitu odgovornost. Ukoliko vodič procijeni da osoba nema odgovarajuću opremu za hodanje, može joj zabraniti učestvovanje u planinarenju. Planinarenje nije za osobe sa srčanim tegobama ili poteškoćom u hodanju. Djeca moraju biti starija od 10 godina, u pratnji roditelja i da mogu prohodati rutu u ritmu odraslih. Vodič zadržava pravo promjene itinerera u slučaju nepredviđenih okolnosti.

šetnja tz grada labina tz labin rabac 400 godina zvonika svetog justa zvonik sveti just