Senad Bećirević iz Potpićna optužen za prijetnju i iznudu

Senad Bećirević iz Potpićna optužen za prijetnju i iznudu

13.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN -Dvadesettrogodišnji Senad Bećirević iz Potpićna optužen je na Općinskom sudu u Labinu zbog kaznenih djela prijetnje i iznude 2.000 eura od starijeg bračnog para iz Pićna.
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu optužilo ga je za prijetnju jer je 6. ožujka s mobitela nazvao na fiksni telefon u vlasništvu A. U. (78) na koji se javila njegova supruga M. U. (69) i, predstavivši se kao osoba s kojom supružnici vode sudski spor, prijetio da će ih zapaliti.


Za kazneno djelo iznude Bećirović je optužen jer je od 7. do 10. ožujka jedanaest puta nazivao supružnike i, ponovno se predstavljajući kao osoba s kojom oni imaju spor, tražio 2.000 eura. Prijetio im je da će im, ukoliko mu ne daju novac, zapaliti kuću, da zna da imaju kćerku u jednom mjestu u Istri i da će ubiti i nju i njih. Prijetio je da će oni biti krivi za kćerkinu smrt ukoliko mu ne daju novac te ih upozorio da ne smiju zvati policiju. Rekao im je gdje da mu ostave novac. Kod postarijeg bračnog para to je izazvalo uznemirenje i strah pa je slučaj prijavio policiji. Labinski policajci otkrili su da iza svega stoji 23-godišnji Bećirović koji je kasnije na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva pritvoren u Puli.


Bećirović je još 1999. godine kao maloljetnik Odvjetništvu nadležnom za mladež u Puli bio prijavljivan za krađe i teške krađe, a na sudu u Labinu 2007. pravomoćno je osuđen za jedno od tih nedjela. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kaznena djela protiv imovine, a zanimljivo je da je supružnike iz Pićna poznavao jer je kod njih ranije radio.

delikvent iznuda prijetnja kazneno djelo pritvor optužba kaznena prijava Potpićan Senad Bećirević