Seli li mjesečni sajam iza kolodvora ili se ukida?

Seli li mjesečni sajam iza kolodvora ili se ukida?

25.9.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina za trajanja aktualnog sata vijećnike Nevija Gašparinija(SDP) i Mersudina Smajlovića(IDS-BDSH) zanimala je budućnost labinskog sajma. Gašparini se pita zašto sajam nije ukinut ili premješten na alternativnu lokaciju. Nadalje ističe da je to dodatni udar domaćim trgovcima koji su već osjetili recesiju.

Problem predstavlja i regulacija prometa kao i higijenski uvjeti. Za kraj je kazao kako je upitna kvaliteta robe koja se nudi na štandovima. Smajlović se žali na buku koja je neizbježna svake treće srijede u mjesecu, a problem je i dolazak interventnih vozila na odredište. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika kazao je kako je sajam pokrenut u ratno vrijeme kada je građanima godila jeftinija ponuda artikala. Jednako tako mišljenja je da i danas penzioneri često posjećuju sajam zbog povoljnijih cijena.

U planu je provođenje ankete u suradnji sa Komunalnim poduzećem „1.maj“ kako bi se definirali stavovi stanovništva. Razmišljalo se i o alternativnoj lokaciji, a to je na parkiralištu kraj „2. Marta“. Rečeno je kako su sa štanderima potpisani ugovori do kraja godine, a eventualne promjene mogu nastati u idućoj godini.

labinski sajam sajam gospodarstvo vijećnici 1 maj komunalno