Sekovanje u Koromačnu oduševilo atmosferom

Sekovanje u Koromačnu oduševilo atmosferom

29.8.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Danas se u Koromačnu održava hodočašće i procesija u crkvi Svetog Ivana Glavosjeka, u čast mučeništva sv. Ivana Krstitelja, s početkom u 17 sati, dok je tradicionalna fešta povodom Sekovanja održana u subotu uz raznovrstan program i za odrasle, a posebno za djecu.

Proslava je započela natjecanjem u športskom ribolovu u organizaciji Društva športova na moru Koromačno, na kojem je sudjelovalo 27 natjecatelja u dvije skupine do 12 i do 16 godina.

„U skupini do 12 godina prva tri mjesta osvojili su redom Antonina Martinčić, koja je imala i najveću ribu, zatim Gabriela Stupičić i Marin Rubinić, čime su Marin i Gabriela za svoj klub „Ičići“ ekipno osvojili prvo mjestom dok je „Galeb“ iz Raše osvojio drugo mjesto. U skupini do 16 godina prva tri mjesta osvojili su redom Petar Pobar, Eric Praiz i Mihael Andrejević, dok je ekipno prvo mjesto osvojio klub „Zubatac“ iz Lovrana.“, rekao je Vinicio Cavenago iz DŠM-a Koromačno.

Sa željom poticanja i promocije lokalnih proizvoda organizatori su postavili i mali sajam. Tako su se posjetiteljima predstavili OPG Petrović Stefan – FORTO umaci s ljutim papričicama i začini iz Viškovići, LABONA s prvom labinskom craft pivom, Elvinho gljive iz Labina poznat po ljekovitim, sušenim, ukiseljenim i svježim gljivama te OPG Robert Baričević iz Vranje pod Učkom s domaćim medom i pršutom. Udruga Mendula pripremila je odlične palačinke i fritule, za koje su posjetitelji prikupili 5.390 kn donacija u sklopu humanitarne akcije “Svi za Davida”.


Višesekovanje kormačno