Sara Zukić i Dino Peruško pobjednici su gradske razine Natjecanja u čitanju naglas

Sara Zukić i Dino Peruško pobjednici su gradske razine Natjecanja u čitanju naglas

29.10.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska knjižnica Labin i ove se godine, u suradnji sa školama Labina i Labinštine, uključila u Natjecanje u čitanju naglas, inicijatori kojega su na nacionalnoj razini Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo.


Jučer, 26. listopada održali smo gradsko Natjecanje na kojem su sudjelovali učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina te učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Potpićna.


Obzirom na velik broj zainteresiranih učenika iz pojedinih škola, nakon izvršenih školskih prednatjecanja, gradskom je natjecanju pristupilo ukupno 8 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije - mlađa (3., 4. i 5. razred) i starija (6., 7. i 8. razred). Povjerenstvo u sastavu Marina Hrvatin, Zlata Jurcan-Vukelić i Slavica Maršić bodovalo je različite segmente čitanja naglas, a o pobjednicima su odlučivale nijanse.

 

Najviše bodova u mlađoj kategoriji osvojila je Sara Zukić, učenica 5. razreda iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin (mentorica Ivana Griparić Fable), a u starijoj Dino Peruško, učenik 6. b razreda iz Osnovne škole Matije Vlačića Labin (mentorica Klaudia Blašković).

 

Pobjednicima želimo mnogo uspjeha na županijskom Natjecanju koje će se održati u Puli 03. studenoga 2017. godine.

 

Gradska knjižnica Labin, kao organizator gradske razine Natjecanja, zahvaljuje na sudjelovanju svim učenicima-čitačima, mentorima Klaudiji Blašković, Ivani Griparić Fable, Deanu Nestoroviću i Marini Rade te članovima Povjerenstva.

 
 
 
 
 
 
 
 

natjecanje čitanje naglas dino peruško sara zukić