Sara Bernaz državna prvakinja u umjetničkom koturaljkanju

Sara Bernaz državna prvakinja u umjetničkom koturaljkanju

3.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Po završetku nastavne godine u Puli se već tradicionalno održala 32. Amfora – međunarodno natjecanje u umjetničkom koturaljkanju u organizaciji koturaljkaškog kluba Uljanik iz Pule. Natjecanje je u Domu sportova Mate Parlov trajalo tri dana, od 26. – 28. 6., te se na njemu prezentiralo stotinjak koturaljkaša iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske i Izraela.

            U kategoriji Tots ladies natjecala se i osmogodišnja SARA BERNAZ, djevojčica iz Nedešćine, koja je članica pulskog kluba još od 2014. godine.

            Sara na treninge odlazi dva do tri puta tjedno, što je urodilo fantastičnim rezultatima – osvojila je 6. mjesto u konkurenciji 17 natjecateljica, s tim da su prvih pet mjesta zauzele već tradicionalno premoćne Talijanke i Slovenke.

            Dan nakon Amfore za Saru je bio još uspješniji. U istoj dvorani održalo se državno prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo pedesetak koturaljkaša.

            U svojoj kategoriji, među 23 natjecateljice iz KK Uljanik iz Pule, KK Medvešćak iz Zagreba i KK Rošule iz Splita, Bernaz je od sva tri člana ocjenjivačkog suda dobila najviše bodove, te time postala državna prvakinja u ovom slabo poznatom, ali prilično zahtjevnom i atraktivnom sportu.

            Sara je prošle godine bila viceprvakinja, a ovu sezonu, kao i onu 2017. okrunila je najvišim mogućim odličjem – pobjedom na državnom prvenstvu.


sara bernaz umjetničko koturaljkanje koturaljkanje pobjeda