Šapni mi želju

Šapni mi želju

20.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U povodu Svjetskog dana pripovijedanja, koji se obilježava 21. ožujka, Centar za nematerijalnu kulturu Istre – CENKI u Pićnu organizira danas edukativno–kreativni program pod nazivom „Šapni mi želju“.

Sudjelovat će učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Područna škola Pićan. U skladu s pojmom želje, što je opća svjetska tema ovogodišnjeg Svjetskog dana pripovijedanja, oni će se upoznati s općim pojmovima nematerijalne kulture Istre s naglaskom na temu želje u usmenoj književnosti, tradiciji i praksi svakodnevice. Fotografskim primjerima prepoznatljivih situacija na zadanu temu zaviriti će i u dio fototečnog zbirnog fonda Etnografskog muzeja Istre i Centra za nematerijalnu kulturu Istre.

Teoretsko-motivacijski dio poslužit će za praktično-kreativan blok prilikom kojeg će, u interakciji s mentoricama i učiteljicama, osmišljavati priču tj. želju i potom je smjestiti u javni prostor Pićna. Program su osmislile Nuša Hauser, dokumentaristica CENKI-ja, viša muzejska pedagoginja i kustosica Mirjana Margetić i dokumentaristica pripravnica Nina Rusac.

cenki pićan nematerijalna kulturna baština