Sanirana fekalna kanalizacija u Gornjoj Raši

Sanirana fekalna kanalizacija u Gornjoj Raši

25.9.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sanirana je fekalna kanalizacija u Istarskoj i Gortanovoj ulici u Raši, stoji u izvještaju Vodovoda Labin. Radove je izvela riječka tvrtka Ind-eko, a njen elaborat o ispitivanju nepropusnosti potvrdio je da više nema propuštanja fekalne kanalizacije u sustav oborinske odvodnje, dodaje se u izvještaju koji je dostavljen Općini Raša.

Dosad su fekalije kroz cijev oborinske odvodnje istjecale u raški kanal, izazivajući onečišćenje i neugodne mirise, izražene tijekom ljetnih mjeseci.

Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, zadovoljna je zbog završetka radova. Međutim, izrazila je nezadovoljstvo činjenicom da je Vodovod, prije nego li je išta ozbiljnije poduzeo, kao problem označio nelegalne priključke domaćinstava na sustav oborinske odvodnje, o čemu je napravljen i elaborat.

„Sami smo uvidjeli da to ne može biti glavni uzrok. Ustrajali smo u tome da se ispita, a potom i sanira fekalna kanalizacija, što se pokazalo opravdanim. Drago mi je da je to razriješeno i da su kvarovi konačno otklonjeni. Nadam se da problema više neće biti“, poručila je načelnica Paliska. 

fekalna odvodnja odvodnja vodovod labin glorija paliska kanalizacija sanacija