Stampar M - Stampar

Saborska zastupnica Nansi Tirelli zajedno s Kajinom i Damjancem nije stigla na druženje s županom

Saborska zastupnica Nansi Tirelli zajedno s Kajinom i Damjancem nije stigla na druženje s županom

9.1.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik istarske Županijske skupštine Dino Kozlevac sa suradnicima sastali su se danas u Puli sa saborskim zastupnicima iz Istre.

"Očekivanja Istre od nove vlade i parlamenta su velika, a to smo pokazali i na ovom susretu na kojem smo se svi složili da Istra treba u ovom mandatu ispuniti ona očekivanja zbog kojih su nas u Sabor naši građani i izabrali", izjavio je Jakovčić.

On je saborske zastupnike upoznao s istarskim projektima, poput izgradnje opće bolnice, sveučilišnoga kampusa i domova za starije i nemoćne, za čiju je realizaciju, kako je istaknuo, dobio njihovu punu potporu.

"Usko ćemo surađivati u ovom mandatu i zajednički lobirati za istarske projekte", rekao je istarski župan.

Saborski zastupnik talijanske nacionalne zajednice Furio Radin rekao je da je i talijanska nacionalna manjina i te kako zainteresirana za istarske razvojne projekte te za decentralizaciju političke moći, fiskalnu decentralizaciju i regionalnu autonomiju u skladu s Ustavom.

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako vjeruje u istarsko zajedništvo.

"Danas smo se okupili u svojevrsni savez za Hrvatsku, ali i savez za bolju i prosperitetniju Istru", ocijenio je Hrelja i dodao kako će se saborski zastupnici iz Istre s političkim vodstvom Istarske županije sastajati svaka tri mjeseca.

I saborska zastupnica SDP-a Tanja Vrbat ustvrdila je kako svi zastupnici iz Istre moraju što više razgovarati i zajednički lobirati za izgradnju istarskih projekata, od kojih su prioriteti izgradnja nove bolnice i sveučilišni kampus.

"Prosperitet Istre od interesa je za sve naše manjine", rekao je saborski zastupnik bošnjačke, albanske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine Nedžad Hodžić, koji također dolazi iz Istre, dodajući da su zato "takvi susreti i te kako vrijedni".

Na sastanku je bilo sedam od deset saborskih zastupnika iz Istre. Zbog prije dogovorenih obveza, kako je rekao župan Ivan Jakovčić, na sastanku nisu bili saborski zastupnici Damir Kajin (IDS), Ada Damjanac (SDP) i Nansi Tirelli (Hrvatski laburisti). (H)

nansi tirelli sabor politika laburisti sdp ids izbori2011