Sa stanjem u Rockwoolu upoznati lokalno stanovništvo

Sa stanjem u Rockwoolu upoznati lokalno stanovništvo

9.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nedavno je u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva održan uvid u glavni projekt tvornice Rockwool u Potpićnu, što je uobičajen dio postupka izdavanja izmjene i dopune građevinske dozvole. Kako saznajemo od voditeljice službe za odnose s javnošću Rockwoola Anđelke Toto-Ormuž, uskoro se očekuje ponovno otvaranje gradilišta te početak probnog rada kao završne faze građenja.
»U Rockwoolu ćemo poštovati sve zakonom propisane uvjete da bismo uskoro počeli s radom. Planiramo niz aktivnosti da bismo naše susjede, stanovništvo okolnih općina, što bolje i kvalitetnije obavijestili o našem radu i projektima vezanim za proizvodnju u tvornici«, kaže Toto-Ormuž u priopćenju.


U Rockwoolu su reagirali i na učestale, kako ističu, netočne informacije koje iznosi Josip Anton Rupnik, predsjednik Zelene stranke-Zelene alternative. Kažu da su Rupnika nekoliko puta pozvali da posjeti tvornicu, no dosad nije prihvatio poziv.
»S ciljem točne informiranosti želimo javnost obavijestiti da Rockwool u Istri nema namjeru, niti se ta mogućnost spominje u našoj dokumentaciji, koristiti RDF gorivo iz otpada«, stoji u dopisu.
Pitali smo Rupnika planira li posjet Rockwoolu, na što je odgovorio da će ih posjetiti tek kad budu pakirali strojeve za odlazak.

P. Lu.

 

Foto: Anđelka Toto Ormuž 

Rockwool Anđelka Toto Ormož Rockwool info brošura poslovanje Pićan Potpićanjavni uvid poslovanje gospodarstvo