Sa pripremama za novu sezonu počeli i Potpićanci

Sa pripremama za novu sezonu počeli i Potpićanci

7.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Prošlogodišnji prvaci Prve ŽNL, nogometaši »Potpićna« započeli su pripreme za novo prvenstvo. Iako se očekivalo da će u ovoj sezoni igrati u Četvrtoj HNL - zapad, spletom okolnosti, a prvenstveno nedostatkom financija i igračkog kadra u mlađim kategorijama, oni će i ove godine igrati u Prvoj ŽNL. U pauzi između dva prvenstva najprije je došlo do smjene kompletne uprave, da bi na kraju ipak Raul Murtić prihvatio ulogu predsjednika pa će i u narednom periodu voditi klub. U novo prvenstvo Potpićanci će ući i s novim trenerom seniorske momčadi, Serđom Štembergom, koji je naslijedio Jasminka Mujića koji je, pak, otišao u Barban.


Promijenila se uvelike i klupska politika pa će se od sada klub, kako je rečeno, okrenuti prvenstveno mlađim igračima iz vlastitog kadra, ali i onima s Labinštine. Shodno toj politici, iako do sada nije najavljen niti jedan, može se nagovijestiti i poneki odlazak prvenstveno igrača s riječkog područja. Što se dolazaka tiče, trenutno ih ima četiri. Iz labinskog »Rudara« došli su mladi osamnaestogodišnji Admir Fejzić i Sanel Bojkić, dok se iz »Raše 1938« vratio Denis Nurkić. Momčadi je pristupio i Antonio Gluščić iz »Poleta« iz Snašića, koji je kao junior bio jedan od najperspektivnijih igrača među svojim vršnjacima na Labinštini. Njihovim dolascima nije zaključena lista prinova jer vodstvo kluba još uvijek pregovara s nekolicinom mladih igrača s ovog područja.
Kompletne pripreme ekipa će odraditi na svom igralištu u Potpićnu. Za subotu je najavljena i prva pripremna utakmica, a već tradicionalno protivnik će biti novi četvrtoligaš, momčad »Klane«.

R. F.

pripreme trening nogomet NK Potpićan