RWE je zainteresiran podržati Plomin III u ulozi HEP-ovog zastupnika - tehničkog savjetnika

RWE je zainteresiran podržati Plomin III u ulozi HEP-ovog zastupnika - tehničkog savjetnika

14.9.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Zagreb, 14. rujna 2012. - RWE je, kao dugogodišnji HEP-ov partner u termoelektrani u istarskom Plominu primio na znanje objavu poziva za iskazivanjem interesa za strateško partnerstvo s HEP-om u projektiranju, izgradnji i upravljanju novom jedinicom termoelektrane Plomin C koji traje do 14. rujna.

 

RWE ispunjava sve natječajne uvjete i spreman je projekt podržati sa svoje sadašnje pozicije dioničara TE Plomin d.o.o. te kao kompanija s iskustvom i znanjem u realizaciji projekata velikih elektrana ove vrste u Europi.

 

RWE je, međutim, donio odluku da neće sudjelovati u predkvalifikacijskom krugu u kojem će se obaviti uži izbor zainteresiranih za ulazak u strateško partnerstvo. Odluka je većim dijelom posljedica prilagodbi u RWE-ovoj strategiji vezanoj uz strukturu europskog portfelja elektrana te trenutačnih kapitalnih ograničenja.

 

RWE-u je dobro poznata sve teža situacija u proizvodnji energije za temeljne potrebe u Hrvatskoj kao i uloga koju bi u tom kontekstu imala nova elektrana u Plominu. Zbog toga je RWE izrazio zanimanje da projekt podrži djelujući kao HEP-ov zastupnik - tehnički savjetnik u projektu, tako što će voditi brigu o upravljanju i održavanju objekta te dobavljanju energenta i prodaji proizvedene električne energije.

 

  • RWE neće sudjelovati u predkvalifikacijskom postupku
  • Kompanija je spremna pružiti podršku projektu u obliku tehničkog know-howa

 

PR

Foto: energetika net, TE Plomin 2

 

 

 

rwe te plomin gospodarstvo energetika