Ruralni razvoj regija: Labin domaćin 5. Konferencije projektnih partnera PROJEKTA ENSIE

Ruralni razvoj regija: Labin domaćin 5. Konferencije projektnih partnera PROJEKTA ENSIE

25.9.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Labinu se od 25.do 28.rujna održava Međunarodna Konferencija projektnih partnera PROJEKTA ENSIE - Europska mreža za socijalno poduzetništvo: socijalna uključenost i razvoj ruralnih regija za bolju europsku budućnost.

Međunarodna konferencija usmjerena je na najbolje prakse i razmjenu znanja „know how“ u području implementacije socijalnih poduzeća u ruralnim regijama. Svaka će zemlja prezentirati svoje stvarno stanje na području lokalne socijalne integracije, socijalnih poduzeća, smanjenja nezaposlenosti i siromaštva, s naglaskom na uzajamnoj pomoći i pronalaženju rješenja. Cilj projekta je stvaranje međunarodne mreže za razmjenu znanja i iskustava u području društvenog poduzetništva. Mreža partnera će uključiti gradove, općine, stručnjake, neprofitne ustanove, te obrazovna i istraživačka tijela. U projektu sudjeluje 11 partnera iz deset europskih zemalja: Slovačka, Mađarska, Italija, Rumunjska, Portugal, Latvija, Češka, Srbija, Hrvatska i Slovenija. Projekt se provodi između rujna 2017. i prosinca 2018. u okviru 6 događaja koji se održavaju u 6 različitih zemalja. Tijekom cijelog trajanja projekta provode se intenzivne diseminacijske aktivnosti, a po završetku projekta suradnja organizacija će se nastaviti unutar Europske mreže za društveno poduzetništvo, koja će se uspostaviti u sklopu samog projekta.

Projekt uključuje iskusne partnere u području uspostave društvenih poduzeća kao i partnera koji žele unaprijediti socijalnu i ekonomsku kvalitetu života svojih građana, ali im nedostaju potrebna podrška i znanje. Cilj projekta je stvoriti platformu za razmjenu znanja, primjera dobre prakse i raspravu o novim putevima i mogućnostima na području društvenog poduzetništva, te uspostaviti sustav edukacije nezaposlenih građana i njihovo ponovno uključivanje u radni život. Konferencija se održava u Labinskoj Gradskoj knjižnici. (B. BIOČIĆ)


ensie projekt ruralni razvoj eu