Rupnik pozvao na solidarnost s Pićancima, pri čemu je sam nije pokazao

Rupnik pozvao na solidarnost s Pićancima, pri čemu je sam nije pokazao

11.2.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Josip Anton Rupnik, predsjednik Zelene stranke – Zelene alternative i Vesna Jakovina Matošević, buduća predsjednica pulske organizacije ove stranke pozvali su danas, uoči odluke o izdavanju uporabne dozvole tvornici kamene vune Rockwool u Pićnu, sve građane Istre da se solidariziraju i podrže lokalno stanovništvo u borbi protiv zagađivača, prvenstveno stoga što će Rockwool, smješten na rezervoaru pitke vode, tijekom duljeg razdoblja zagaditi cijeli povezani sustav istarskih voda.

Ponovivši sve argumente protiv Rockwoola, od netransparentnog dolaska u Pićan, za što krivnju snosi pićanska i županijska vlast do probnog rada obilježenog prijavama zbog zagađenja, Rupnik je ustvrdio da su i ''u Karlovcu svi papiri štimali, a čovjek je umro''.

Poziv građanima Istre na solidarnost s Pićancima donekle je zasjenio Rupnikov stil komunikacije, kako s javnošću, tako i s neposredno pogođenim stanovnicima. U pozivu na tiskovnu konferenciju najavio je nazočnost Kristine Đurović, predsjednice Općinskog vijeća Pićna, Iride Vidaković iz Udruge ''Naša zemlja'' te predstavnika Udruge ''Pineta''. Oni su izostali te je još jedna tiskovna konferencija bila posvećena ponavljanju stavova predsjednika stranke.

Rupniku se ne može odreći upornost u ukazivanju na ovaj problem, ali je lažna najava gostiju, što nije prvi put, u najmanju ruku nekorektna. Predsjednica Udruge ''Naša zemlja'' Matilda Ilić na naš je upit rekla kako ''gospodin Rupnik ima svoje ideje o organizaciji presica''. – Svi najavljeni u ovo su vrijeme zauzeti na radnom mjestu ili fakultetu. Naša borba za život odvija se, nažalost, pored svih obveza koje imamo, kaže Ilić, najavivši da će se javnosti u petak obratiti Đurović, kako bi izložila stavove Općine Pićan, a uz nju će zasigurno biti i predstavnici udruga.

zeleni udruga naša zemlja rupnik ekologija iride vidaković kristina đurović zelena stranka politika matilda ilić