„Rudnici kulture“ izložba u Gradskoj galeriji

„Rudnici kulture“ izložba u Gradskoj galeriji

14.12.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Kultura

U srijedu, 19. prosinca u 12,00 sati u Gradskoj galeriji Labin biti će otvorena izložba pod nazivom „Rudnici kulture“. Prezentirati će se radovi arhitektonskog natječaja za novu gradsku knjižnicu i multimedijalni kulturni centar, arhivski materijal industrijskog kompleksa „Pjacal“ te vizije „Podzemnog grada“ iz prijedloga obnove rudničke infrastrukture u polifunkcionalni kulturno- turistički kompleks.

Organizator izložbe je Grad Labin u suradnji sa Platformom 9,81 Instituta za istraživanja u arhitekturi, a podržavaju je Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport Istarske županije te Holcim Hrvatska. Izložba će biti otvorena do 12. siječnja.

Naime, Grad Labin je u prosincu 2006. godine kupio prostor bivšeg platnog ureda IUR-a poznatiji kao „mramorna dvorana“, veličine 530 četvornih metara za potrebe nove gradske knjižnice. Odlukom Poglavarstva Grada Labina od 6. kolovoza 2007. godine pokrenut je postupak provedbe arhitektonskog natječaja za idejno rješenje Gradske knjižnice i Multimedijalnog kulturnog centra na lokaciji bivšeg rudarskog kompleksa „Pjacal“ u Labinu.

Istim zaključkom utvrđeno je da će se natječaj provesti kao državni, anonimni, opći, jedno stupanjski i projektni te da će provoditelj natječaja biti Društvo arhitekata Istre. Ocjenjivački sud sastao se 9. studenog 2007. godine te izabrao tri rada za nagradu. Prva nagrada pripala je Public designu iz Zagreba u čijem su timu Damir Gamulin, Margita Grubiša, Zvonimir Kralj, Igor Presečan i Ivana Žalac.

gradska galerija Radnici kulture izložba nagrađenih na natjčaju podzemni grad Pjacal knjižnica Labin gradska galerija