RU Mladi rudar započela sa pripremama

RU Mladi rudar započela sa pripremama

14.1.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Rukometna udruga «Mladi Rudar» započela je pripreme ovoga tjedna. Trener ekipe, Diego Datos, u telefonskom razgovoru kazao nam je da ekipa započinje sa pripremama u sastavu u kojem je zaključila godinu. Prošlu su godinu izborili drugo mjesto te ih je samo dva boda dijelilo od prvog mjesta gdje se nalazila ekipa Senja. (Prilog Diego Datos)

Momčadi «Mladog Rudara» prva je utakmica na rasporedu 22. veljače kada se u Zagrebu sastaju sa ekipom Maksimira. Datos ne podcjenjuje vrijednosti ekipe Maksimira, ali vjeruje u pobjedu svoje ekipe.

Radio Labin

U ponedjeljak 12. siječnja u 20,3o sati u labinskoj Sportskoj dvorani SŠ „Mate Blažina“ s priprema za nastavak natjecanja u Drugoj hrvatskoj ligi - skupina Zapad započeli su rukometaši Mladog rudara. Na prvu se prozivku odazvalo šesnaest rukometaša od ukupno njih osamnaest na koje se računa za proljetni dio prvenstva koje započinje 21. veljače kad Labinjani gostuju kod Maksimira u Zagrebu. Trener Datos je imperativno tražio da uprava u zimskoj stanci dovede barem jednog ljevorukog napadača no od toga nije bilo ništa pa će igrački kadar za proljeće ostati isti kao i jesenas. Naime iako se na tom intezivno radilo nije realiziran niti jedan od dva planirana transfera jer je Vrkljan pristupio pulskoj Areni a Špehara ostao u Poreču.

.

ADRIANO ŠĆULAC: PRVO MJESTO JE IMPERATIV

Unatoč tome u upravi kluba su i dalje puni optimizmi. O tome najbolje svjedoče riječi „alfe & omege“ i neformalnog sportskog direktora prve momčad Adriana Šćulca: „Izvršni je odbor stava kako je prvo mjesto imperativ jer je ova sezona svojevrsna prekretnica za labinski muški rukomet. Ne smijem ni pomisliti a kamo li reći što će se desiti ako ne ostvarimo plasman u I-B ligu. Žao mi je što unatoč silnim nastojanjima nismo uspjeli realizirati dolazak niti jednog od planiranih pojačanja ali što je tu je. Biti će dobro ako se barem oporave svi igrači postojećeg igračkog kada. Po meni je najvažnije da nas na proljeće zaobiđu ozljede jer su nas one jesenas koštale najmanje dva boda. Sve u svemu ja sam optimist posebno kad se zna da se niti naši konkurenti također nisu pojačali. Rezervisti Croatia osiguranja su čak ostali bez tri ponajbolja igrača koji su pristupili Dubravi.“

.

DIEGO DATOS: BORITI ĆEMO SE PA ŠTO BUDE

Iako se i kod njega osjeća umjereni optimizam po pitanju ostvarenja cilja koji je pred njega i igrače stavila uprava, trener Diego Datos je ipak nešto suzdržaniji i oprezniji :

„Biti će jako teško ali nemamo izbora, najprije se moramo dobro pripremiti a onda krenuti u ligu s motom „ili pokojnik ili pukovnik“. Istina igrački kadar nam je jako oskudan ali se nadam kako će nas na proljeće barem ozljede zaobići. Iz ove perspektive jako mi je teško govoriti o ambicijama, puno će ovisiti o prve četiri utakmice. Mogu samo reći kako imam puno povjerenje u svoju momčad i obećati da ćemo se boriti do zadnjeg atoma snage, pa što bude. Tko zna, možda se i nama sreća napokon malo osmjehne na proljeće. Jesen je bila puna pehova ali smo ipak ostali u utrci za prvo mjesto.“

.

Na bazične pripreme Labinjani neće ići tako da će stručni stožer na čelu s Datosom sve planirano uglavnom odraditi u svojoj dvorani. U planu je odigrati šest do sedam kontrolnih utakmica. Po starom dobrom običaju, kad je Mladi rudar u pitanju, kontrolne utakmice još nisu niti načelno dogovorene pa će se kao i obično improvizirati i sve dogovarati u zadnji tren. Nedovođenje pojačanja i neodlazak na bazične pripreme može se opravdati delikatnosti financijske situacije koja nigdje, pa tako ni u Rudarskoj, trenutno nije blistava no ponavljanje šlamperaja s planom kontrolnih utakmica ne može se pripisati ničemu drugom osim neodgovornosti onih kojima je to bila dužnost. Žele li doista u elitni razred Labinjanima je krajnje vrijeme da shvate kako tamo nema mjesta za neozbiljne i neodgovorne te one koji neke vrlo bitne stvari prepuštaju slučaju. Kako sada stvari stoje, teško se oteti dojmu da Labinjani ponovno u lov na kitove kreću sa udicama za sardine. Kako drugačije okarakterizirati činjenicu da se mjesec dana prije presudne polu-sezone ne zna svaki, pa i najsitniji detalj priprema a Labinjani ne znaju niti one najkrupnije, poput imena suparnika u kontrolnim utakmicama.

 

Izvor teksta i fotografije: LabinSport 

 

RU Mladi Rudar rukomet sport Diego Datos pripreme