Rovinju Kup Istre, Rudari dominirali, ali ostali bez Macana za prvenstvo

Rovinju Kup Istre, Rudari dominirali, ali ostali bez Macana za prvenstvo

21.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Prije 12 godina u Žminju finale Kupa Istre igrali su Rudar i Rovinj. Tada je golovima Marka Lepinjice i Sanjina Puha slavio labinski “brod” s 2:1 (strijelac za Rovinježe bio je Andrea Ottochian). Danas je Kup Istre osvojio Rovinj koji je na početku susreta zabio pogodak, a onda ostatak utakmice proveo u svojoj polovici. Obranili su se Rovinježi i uzeli najveći pehar.

Rovinj je poveo u 13. minuti golom Damira Kazalca koji je na prazan gol ubacio loptu u mrežu nakon greške u labinskoj obrani, iako je dojam i da je sudac Vidulin mogao dosuditi prekršaj na braniču Labinjana. Jedanaest minuta kasnije Florijan Cindrić odlično brani volej Ivana Macana.

U 27. nakon centaršuta Macana lopta dolazi na drugoj lopti do Hasanbegovića, a ovaj iz voleja topovski “drma” gredu. U 35. Rudari traže jedanaesterac nakon duela Hoxhe i Juričića, ali sudac Vidulin ostaje nijem.

U posljednjoj minuti prvog dijela sam na Pavlića izbija Kazalac, ali labinski golman odlično brani. Drugi dio započeo je poluprigodom Rovinježa za koje je Luka Matošević probio po strani, ali je Pavlić lukavo osujetio povratnu loptu rovinjskog krila.

Izglednu prigodu ima Rudar u 79. minuti ima Macan, na centaršut Dadića, ali njegov udarac brani Cindrić i udara glavom u vratnicu. Do kraja susreta trajala je jalova opsada rovinjskog gola, ali igrač Sandro Matić koji je ušao na gol nije imao nijednu intervenciju.


PULA – Stadion Aldo Drosina – Gledatelja: 300

KUP ISTRE – FINALE – SUDAC: Marin Vidulin (Kanfanar)

ROVINJ – RUDAR 1:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Kazalac 13′

Žuti kartoni: Hoxha, Ćosić, Špiranac (Rovinj) Perković, Macan, Juričić, Mehić, Hasanbegović (Rudar)

Crveni karton: Macan 90′ (Rudar, udaranje igrača u prekidu igre)

ROVINJCindrić (od 81. Matić), Paulinić (od 56. Karlović M.), Pavić, Rojnić, Matošević (od 90. Butući), Kazalac (od 90. Prgić), Tanković, Pamić A., Hoxha, Funčić (od 31. Špiranac), Ćosić
Trener: Mato Kukuruzović

RUDARPavlić, Bilić, Marić (od 78. Šurković), Perković, Čudić (od 74. Bembić), Macan, Juričić (od 84. Kozić), Licul (od 46. Jašarević), Hasanbegović, Dadić, Mehić
Trener: Zoran Peruško

nk rudar nk rovinj kup istre finale poraz