Rockwoolova tvornica u Istri danas dobila uporabnu dozvolu

Rockwoolova tvornica u Istri danas dobila uporabnu dozvolu

23.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Sedam godina nakon što je Rockwool Grupa započela greenfield investiciju u iznosu veću od 100 milijuna eura, jedna od najboljih tvornica unutar ove Grupe konačno je dobila dozvolu koja će joj osigurati stabilan rad i proizvodnju.

''Ova dozvola još je jedna potvrda da naša tvornica radi sukladno zakonima i propisima, poštujući visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša'', komentirala je Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova, te dodala kako će pridonijeti pozitivnom imidžu, kako u širokoj javnosti, tako i među poslovnim partnerima i suradnicima.

 Danas je Rockwoolova tvornica kamene vune u Istri od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobila uporabnu dozvolu, a nakon što je uspješno prošla tehnički pregled krajem ožujka.

80 šlepera dnevno pristupnom cestom do tvornice

 

Iako je tvornica cijelo vrijeme radila u skladu s vrlo strogim propisima, i poštivala visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša, nije mogla ishoditi uporabnu dozvolu bez izgrađene pristupne ceste duljine 400 metara. Podsjetimo, bila je to ugovorna obveza Općine Pićan, koju nije htjela ispoštovati. Tek nakon aktivnog uključenja Vlade, cesta je izgrađena krajem prošle godine, čime je bila otklonjena i posljednja birokratska prepreka.

Felix Guerin, direktor tvornice: ''Bili smo pod stalnim nadzorom inspekcija, lokalne zajednice i medija, i ponekad je bilo teško raditi u takvim uvjetima. Ali to nas je dodatno poticalo da ostvarujemo izvrsne rezultate, na čemu bih htio i ovom prigodom zahvaliti svakome od naših djelatnika i suradnika. I dalje ćemo u našem radu poštivati najviše standarde i proizvoditi visoko kvalitetne inovativne proizvode od kamene vune za izolaciju''.

 

Iz Rockwoolovog newslettera

 

rockwool uporabna dozvola gospodarstvo