Rockwool za arbitra zove Cuccurina?

Rockwool za arbitra zove Cuccurina?

29.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

POTPIĆAN - »Rockwoolov direktor za jugoistočnu Europu nedavno je zamolio Plinija Cuccurina za razgovor pa će se Ladonjin kandidat za župana sastati s njim i o tome izvijestiti javnost«, piše na internetskoj stranici Saveza za još bolju Istru. Pokušali smo jučer od Cuccurina doznati više o njegovom očiglednom hvatanju u koštac s ovim ekološkim vrućim krumpirom na Labinštini, no nije nam želio ništa reći doli izdiktirati web adresu Ladonje.

Ondje se navodi i da je on nedavno razgovarao i s Matildom Ilić, predsjednicom udruge Naša zemlja, koja ga je upoznala s problemima njezinih sumještana vezanim uz dansku tvornicu kamene vune u Potpićnu.
- Iznenadio me njegov poziv, budući da dosad od ove nove političke snage u županiji nisam čula stav o Rockwoolu. Cuccurin mi je rekao da direktora Boija zanimaju naši minimalni uvjeti za pregovaranje u postizanju eventualnog »suživota« s tvornicom. Dosad smo, međutim, svaki put bili izigrani pa i dalje jedinim rješenjem držimo zatvaranje pogona, kaže Ilić.
Ivan Smilović, član Naše zemlje i bivši pićanski vijećnik, pak, na svom se blogu pita »s čime mi uopće možemo trgovati?!«, dodajući da bi Cuccurin trebao znati kako zdravlje i opstojnost u vlastitom zavičaju ne mogu biti na prodaju. »Ne vidim oko čega bi izuzev toga trebali razgovarati«, piše Smilović.
Glasnogovornica Rockwoola Anđelka Toto-Ormuž također nam je potvrdila da je tehnički direktor tvornice zvao lidera Ladonje.
- Vjerujući da će Cuccurina mnogi pitati za mišljenje oko Rockwoola, Boi ga želi pobliže upoznati sa svime, veli ona te naglašava da tehnički direktor često kontaktira s ostalim političarima i gospodarstvenicima iz regije, od kojih su mnogi posjetili tvornicu.

I. RADIĆ

Plinio Cuccurin TDR politika Ladonja udruga izbori kandidatura Rockwool anđelka toto ormuž izbori2009