Prvi maj M - Prvi maj

Rockwool upravo u potrazi za inženjerom ekologije

Rockwool upravo u potrazi za inženjerom ekologije

5.3.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Sudeći po novostima iz Rockwoola, uskoro slijedi nastavak rada, iako, barem javnosti, nije poznato jesu li uklonjeni nedostaci koje su utvrdile nadležne inspekcije. Naime, pićanska je tvornica kamene vune nedavno oglasila natječaj za dva nova radnika: računovođu i inženjera za ekologiju. U svjetlu dosadašnjih zbivanja, potonji je puno zanimljiviji.

Prema zamisli menadžmenta, on/ona bi trebao/la pratiti emisije tvornice i održavati bazu podataka emisija, obavljati odabrana kontrolna mjerenja i uzimati uzorke, pripremati odgovarajuće izvještaje, pratiti ekološku legislativu, odgovarati za sustav upravljanja okolišem… Zanimljivo je primijetiti da Rockwool nije posebno zahtjevan glede uvjeta: viša škola ili fakultet inženjerskog smjera će odgovarati, a radno iskustvo u proizvodnji je prednost, ali ne i uvjet. Rok prijave je 13. ožujka.

Ako smijemo primjetiti, Rockwoolu bi bilo dobro da zaposli bar pet inženjera za ekologiju: po dosadašnjim iskustvima s „probnim“ radom tvornice ekolog ima posla u tri smjene, bar jedan se mora usavršavati u međunarodnom okruženju, a još jedan za rezervu, jer se prethodna četiri moraju ponekad i odmarati. Ili će ustrebati u slučaju nezgodnog pada pri praćenju emisija – Vladimir Jelavić iz tvrtke Ekonerg koja je izradila Studiju utjecaja na okoliš svojedobno je izjavio da će emisije iz tvornice biti takve da će se slobodno moći staviti nos na dimnjak. A dimnjak je visok 30 m.

Rockwool ekologija inžinjer ekologije dim dimnjak tvornica kamena vuna marverzacije