Rockwool: štrajku pristupilo 47 od 140 zaposlenih

Rockwool: štrajku pristupilo 47 od 140 zaposlenih

27.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Izjavu Anđelke Toto Oržuž u vezi današnjeg štrajka u vornici kamene vune u Rockwoolu donosimo u cijelosti:

Više nego začuđuje odluka sindikata o jednosatnom štrajku u tvornici koja ne radi, i to prije svega zato što radnici u našoj tvornici redovito dobivaju sva svoja primanja iako tvornica radi neredovito.

Naš odnos prema radnicima i socijalnu odgovornost najbolje smo pokazali u vrijeme kada tvornica nije radila i nije prihodovala niti kune. Iako je bilo i drugačijih  rješenja  uprava je donijela odluku da će svim zaposlenicima isplaćivati puna osobna primanja svih deset mjeseci. Na taj je način privatna profitabilna tvrtka na prvo mjesto stavila interese svojih radnika.

 

Očito je da se SIK postavio na stranu onih koji žele da se tvornica zatvori, što je vrlo neobična uloga sindikata koji bi se trebali boriti za svako radno mjesto u ovo vrijeme krize.

 

SIK-ov zahtjev smjene uprave Rockwoola, samo je još jedna u nizu nelogičnih i začuđujućih izjava, budući da je Rockwool privatna tvrtka, i gospodin Bulić ne može utjecati na odluke uprave o izboru zaposlenika.

 

Točan je podatak da je do sada u dvije smjene sudjelovalo 47 radnika, od ukupno njih 140. I još jedan podatak ukupno 9 naših zaposlenika danas je na ili godišnjem odmoru ili bolovanju.

 

Htjela bih još naglasiti da je odluka o godišnjem odmoru stvar dogovora zaposlenika i poslodavca, a nikako – kako su to netočno izjavili čelnici SIK-a, samo odluka poslodavca.

 

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager

 

Foto: Labin.info

Anđelka Toto Ormuž Rockwool potpićan štrajk zaposlenje sik sindikat