RK Rudan Labin do novih domaćih bodova, Riječani ponovno posustali u posljednjoj četvrtini

RK Rudan Labin do novih domaćih bodova, Riječani ponovno posustali u posljednjoj četvrtini

21.10.2018. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Večerašnja utakmica u Labinu bila je točno onakva kakvu je najavio trener Lovrinović – zahtjevna. Međutim, i laiku je jasno da ovoliko mlada momčad Zameta na gostovanjima neće osvojiti mnogo bodova, pa to nisu uspjeli ni u Labinu.

Veoma napeti prvi dio odigrao se večeras u labinskoj dvorani. Glavni “motor” labinskog pogona, Fran Mileta, nije najbolje ušao u susret, a kad on “kihne”, to se primijeti na igri Rudan Labina.

S druge strane, Tin Lučin bio je veoma raspoložen pa je već do predaha postigao gotovo polovicu svih golova Zameta te se na predah otišlo s 10:11. A onda u nastavku budi se Mileta i do 35. minute s dva gola dovodi Labinjane u 14:13 vodstvo.

Zamećani su uspijevali to pratiti, ali je Marin Marić u tim trenucima bio nezaustavljiv pa je u tri navrata domaćinu donosio prednost. Treći pogodak u sedam minuta bio je i Martinoviću onaj u 42. minuti za 17:17.

Nastavila se simultanka Marića koji pogađa za novu prednost Rudana, a onda u 45. minuti Ratkajec pogađa za prvih +2 domaćina u utakmici. Kao i svaku utakmicu dosad, mlada momčad Zameta tu više nije mogla fizički parirati i Labinjani su mirno priveli susret kraju.

Bez ikakve dvojbe, prvo ime ovog susreta bio je Marin Marić kojem je za deset golova trebalo samo 12 udaraca, a solidan je u domaćim redovima bio i Bruno Ćopić s devet obrana (31%). Kod gostiju se svaka nada ugasila u trenucima kad je s “teroriziranjem” domaćina prestao Tin Lučin, strijelac osam golova, a njegov brat Fran obranio je 11 lopti (30%).


LABIN –  SC Franko Mileta – PREMIJER HMRL – 5. KOLO

RUDAN LABIN – ZAMET 27:24 (10:11)

RUDAN LABIN: Vlačić, Derossi, Franković, Dukić, Mileta 5, Lovrinović 2, Šehić 1, Juričić,, Ratkajec 3, Gajica 1, Bučaj, Kostić 1, Ćopić, Griparić, Marić 10 (4), Puljić 4

ZAMET: Lučin F., Mozetić 1, Kezić, Lučin T. 8 (4), Njegovan, Jeličić 3, Jurčević, Sorić, Tomljanović 1, Babić 1, Dizdar, Mrakovčić 1, Devčić, Starčević 1, Martinović 3, Načinović 5

Isključenja: Rudan Labin 4 minute (Kostić 2, Griparić 2) Zamet 8 minute (Mozetić 2, Babić 2, Starčević 2, Načinović 2)

Foto: Katarina Franković

rk rudan labin rk zamet rukomet pobjeda labin marin marić