Riječki odvjetnik, 42-godišnji Sergej Škorić, pronađen mrtav kod Plomina

Riječki odvjetnik, 42-godišnji Sergej Škorić, pronađen mrtav kod Plomina

25.3.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Riječki odvjetnik, 42-godišnji Sergej Škorić, koji je netragom nestao u četvrtak ujutro kada se udaljio s mjesta prebivališta u Rijeci, Nehajska 19, pronađen je danas poslijepodne mrtav u Istarskoj županiji. Tragična vijest nam je potvrđena iz PU istarske, kao i da je beživotno tijelo nestalog odvjetnika pronađeno na području Labinštine, preciznije oko Plomina. Policija je na mjestu pronalaska pristupila obavljanju očevida i razjašnjavanju uzroka smrti.

Nestao u srijedu   

Nestanak je bio prijavljen Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, a u trenutku kada je Škorić otišao s kućne adrese bio je odjeven u tamne traperice, bijelu košulju dugih rukava s uzdužnim plavim prugama, crni sako, crnu jaknu i sivo-crne cipele. Škorićeva supruga Živana Knežević se putem društvene mreže Facebook bila obratila javnosti u nadi da će na taj način doći do korisnih informacija i što je moguće prije doznati što se dogodilo s njezinim suprugom. Navela je da je  posljednja policiji poznata lokacija Porozine te da mu je tamo lociran signal mobitela. Nadalje, da je upravljao vozilom marke Peugeot 307, tamnoplave boje, registracije RI 901 UI.

U jučerašnju akciju traganja za nestalim odvjetnikom bili su uključeni i pripadnici HGSS-a Rijeke i Istre, a pored njih dvadesetak angažirana su i dva potražna psa. U potrazi su sudjelovali i istarski policajci i labinski vatrogasci.

Učinilo se sve da bi se u najkraćem mogućem roku pretražila lokacija za koju se pretpostavljalo da bi se tamo mogla nalaziti nestala osoba. Kako neslužbeno saznajemo, akcija je okončana oko 15.00 sati kada je, nažalost, nestali odvjetnik pronađen mrtav.

Naložena obdukcija

Od Darka Vitasovića, zapovjednika labinske Javne vatrogasne postrojbe koja je također sudjelovala u potrazi za nestalim muškarcem, doznajemo da je Škorićevo tijelo pronađeno na šljunčanom odmorištu, uz desnu stranu ceste, oko kilometar udaljeno od vidikovca na Plominu, u smjeru Opatije.

U vrijeme našeg dolaska oko 18.30 sati policijski očevid je već bio okončan tako da ondje nismo nikoga zatekli. Prema riječima Suzane Sokač iz Policijske uprave istarske beživotno tijelo muškarca pronađeno je oko 15 sati u šumi na predjelu Plominskog Zagorja. Je li riječ o Škoriću, Suzana Sokač nije sinoć mogla potvrditi jer još nije bila obavljena službena identifikacija tijela. Uzrok smrti muškarca za kojim se tragalo zasad nije utvrđen, no iz PU istarske vele da zasad ništa ne upućuje na zaključak da je smrt posljedica nekog kaznenog djela. U cilju rasvjetljavanja uzroka smrti državno odvjetništvo naložilo je obdukciju.

Vijest o Škorićevom nestanku, a zatim i smrti, zaprepastila je kolege odvjetnike koji ga poznaju, a za njega su nam svi odreda rekli kako se radilo o vrlo mirnoj, tihoj i povučenoj osobi.

(PIŠU Šarlota BRNČIĆ i Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

 

 

Foto:

foto Dejan ŠTIFANIĆ, za Novi list
 
 
 
 

 

 

 

 

nestali smrt potraga plomin policija