Prvi maj M - Prvi maj

Režiser Radioheada snima spot za The Orange Strips

Režiser Radioheada snima spot za The Orange Strips

26.8.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dečki iz labinske grupe The Orange Strips rade punom parom. Upravo se u Philadelphiji dovršava njihov najnoviji spot za pjesmu "Song Without a Hero" s albuma prvijenca "Follow LP" koji je objavljen lani. Zanimljivo je da spot režira Amerikanac Tobias Stretch, koji je poznat po suradnji s planetarno popularnim Radioheadom.

 

Frontmen benda Valdet Luboteni kaže da je suradnja sa Stretchom ostvarena sasvim slučajno.

"Vidjeli smo Tobiasov spot za pjesmu ''Weird Fishes'' grupe Radiohead, koji je po mišljenju mnogih jedan od najupečatljivijih videouradaka u ovom desetljeću. Do njega smo došli brzo, preko interneta. Uvijek se povodimo logikom da treba probati, a najgore što se može dogoditi jest - ništa. Ako netko nije zainteresiran za suradnju, jednostavno kaže - ne, hvala, ili se ne udostoji niti javiti i to je to. Ideš dalje. Spotovi u inozemstvu koštaju cijelo bogatstvo, međutim njemu se toliko svidjela cijela priča da ga je odlučio snimiti samo uz troškove produkcije", kaže Luboteni i ističe da će to biti animirani spot s lutkama tako da se članovi benda ovog puta u spotu neće pojaviti.

 

 Veli da se na spotu radi već mjesec dana, a trebao bi biti gotov krajem rujna, uoči početka nove koncertne sezone. Istovremeno se priprema i drugi spot i to u produkciji mladog umjetnika Marija Puflera, a rade i na novom albumu.

Grupa The Orange Strips dosad je održala više od 125 koncerata, od Hrvatske preko Velike Britanije, Francuske, Belgije, Austrije, Slovenije do Srbije. Dobitnici su Zlatne koogle za najbolje nove izvođače 2008., a nominirani u dvije kategorije za ovogodišnju bosanskohercegovačku nagradu Indexi. Uz Lubotenija, bend čine Tedi Mirković, Goran Brezac, Borjan Batagelj, Vedran Gergorić i Goran Nalić. 

 

Tobias Stretch, režiser jednoga od, prema mnogima, najupečatljivijih spotova u ovome desetljeću - Weird Fishes grupe Radiohead, prihvatio se režije spota i za labinsku indie rock grupu The Orange Strips.  

Iako snimanje spota u inozemstvu košta cijelo bogatstvo, zanimljivo je da se Tobias Sretch-u osim glazbe, toliko svidjela i sama situacija oko benda, da ga je bez razmišljanja odlučio snimiti za gotovo simboličnu naknadu troškova produkcije, koja vjerovali ili ne iznosi manje od prosječne cijene hrvatskoga spota.

Spot za pjesmu „Song Without A Hero“  koja se nalazi na hvaljenom albumu Follow LP, po scenariju samoga Stretcha snima se već preko mjesec dana u Philadelphiji, a premijera se očekuje početkom listopada.  

No to nije sve, istovremeno u produkciju ulazi i spot za sljedeću pjesmu s albuma, za čiju je režiju zadužen mladi umjetnik Mario Pufler, a koji će svoju premijeru ugledati krajem godine. 

Tobias Stretch the orange strips glazba muzika valdet luboteni Tedi Mirković Goran Brezac Borjan Batagelj Vedran Gergorić Goran Nalić