REAKCIJE: Greenpeace, Zelena akcija, HEP, građani

REAKCIJE: Greenpeace, Zelena akcija, HEP, građani

30.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Na jučer održanom lokalnom referendumu o izgradnji Plomina C, građani Labinštine jasno su poručili da ne žele termoelektranu na uvozni ugljen u svojem dvorištu, rekli su danas na konferenciji za novinare predstavnici Greenpeacea i Zelene akcije, koji su u protekla tri tjedna na Labinštini provodili kampanju za izlazak na referendum i glasanje protiv izgradnje termoelektrane Plomin C na ugljen. Bernard Ivčić iz Zelene akcije poručio je: (ton – Bernard Ivčić). Zoran Tomić, voditelj Greenpeacea u Hrvatskoj ustvrdio je: (ton – Zoran Tomić). Marko Gregović, voditelj energetskog i klimatskog programa Greenpeacea Hrvatske kazao je kako će se sada više orijentirati na ekonomske aspekte projekta Plomin C: (ton – Marko Gregović). Pozvali su oni vladajuću koaliciju da, kako su rekli odbaci ovaj štetan projekt.

HEP-u drago da dobar dio stanovništva Labinštine Plomin C ne doživljava kao prijetnju

Rezultate referenduma komentirala je u ime Hrvatske elektroprivrede Ljubica Cvenić, voditeljica Tima za projekt Plomina C: (ton – Ljubica Cvenić). Ona je u ime HEP-a građanima Labinštine poručila: (ton – Ljubica Cvenić 1).

Građani nezadovoljni odazivom

Dan nakon održanog referenduma i građane smo pitali za komentar: (ton – anketa).

 

Radio Labin

 

 

bernard ivčić marko gregović te plomin te plomin 3 tep c elektrana greenpeace zelena akcija referendum ugljen zoran tomić