Reakcija udruge Naša zemlja na edukativnu akciju "Rockwool info" (Dokumenti dostupni za preuzimanje)

Reakcija udruge Naša zemlja na edukativnu akciju "Rockwool info" (Dokumenti dostupni za preuzimanje)

11.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Agresivnost Rockwool-ove propagande koje se ne bi posramio ni Goebels, ide tako daleko da ukoliko zadržimo svoj stav, možemo očekivat i lobotomiju. Oni uporno tvrde da su napravili propust u informiranju javnosti – pa ta javnost je bila na njihovoj strani dok se nisu pokazali u pravom svijetlu. Sada toj javnosti treba ISPRAT MOZAK i uvjerit je da će bez ikakvih zahvata na postrojenju ubuduće biti bolje nego što su pokazali, ne znam kako će to učinit bez lobotomije.

Rockwool info nije novost, novost je da ga sad (pazi ovo) zagrebački kombi raznosi od vrata do vrata, tako da sam dva primjerka našao i na vratima konobe. Kad bi postojali oni poljski WC-i onda bi ga i tamo objesili, samo tamo bi mogao biti i upotrebljiv. A što u njemu nude? Nude materijal koji je čak u odnosu na onaj koji su objavili mediji pod njihovim sponzorstvom, «ideološki» dotjeran, mada baš i ne znam za koga, oni koji ne čitaju neće ni to, a oni koji čitaju su to već pročitali. Info je bezvezan papir sa logotipom.

Koga kontroliraju? Pa sve lokalne medije. Zadnji koga još nisu «zajašili» je LC.com. i Regional Express, Barkun je pao kada su se počele motat cigle po site-u, od onda je tamo po pitanju Rockwoola šutnja. Afirmativnih informacije nema (mogu se samo izmislit), a one druge su blokirane, sve u svemu jadno – Barkun koji je solidno počeo sada prenosi informaciju da je prenesena informacija (izdan Rockwool Info). Možemo očekivat udarnu vijest kako je netko svoju kuću građenu ciglom iz Cerovlja izolirao mineralnom vunom iz Rockwoola.

O «padu» Glasa Istre bilo je govora ranije u «Best Available Ilusion», a članak u Glasu Istre od 09.07.2008. to i dokazuje. Članak neću komentirat, on je komentiran još 20.06.2008. pod naslovom "Rockwool maše poderanom zastavom" dakle prije 20 dana – očito svježa vijest nema što. Dopunit ću ono što je trebao prenijet Glas Istre kada bi se držao pravila profesije i kada ne bi bio u službi Rockwoola, ako ništa drugo da se oduži građanima za one porezne novce koje je od njih dobio.

Što je Glas Istre trebao, a nije objavio? Općina Pićan je dostavila dvije ozbiljne primjedbe za postupku donošenja izmijene građevinske dozvole to je: "Prigovor na postupak provođenja uvida …" i "Očitovanje" o samom predmetu. Kako ne bi morao komentirat dokumente stavljam ih u prilog. Oba dokumenta su kost u grlu Rockwool-u pogotovo zato što Općina ima namjeru pokrenut Upravni spor, ako dođe do «preskakanja»'''''''''''''''' zakonskih pretpostavki. Baš zbog toga je Rockwoolu potreban Ružić u Pićnu, oni dobro znaju da se sa njim puno toga može preskočit, uostalom on se je već pokazao «na djelu».

Glas Istre ne mari za temeljnom informacijom, jer se ona ne uklapa u «njegovu» uređivačku koncepciju, očito vjeruje da će čitaoce zadržat sa 20 dana starom, već trulom pričom k tome još obrađenom skroz jednostrano. Možda mu čitaoci više nisu ni potrebni, ako je osigurao prihode i bez njih, ali onda mora promijenit plavu boju u crveno – pa neka ga raznosi zagrebački kombi.

 Naša zemlja – Ivan Smilović

 

Dokumenti: Priopćenja Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva i načenika Općine Pićan (Word dokument)

 

1. Očitovanje Rockwool

2. Očitovanje - dimnjaci

 

 

Rasprava na Forumu  koju je pokrenula udruga Naša zemlja 

Rockwool Pićan reakcija Ivan Franković Ivan Smilović Rockwool info zagađenje Naša zemlja Edukativna akcija