Reakcija oporbe na nezakonito poslovanje u Lamparni

Reakcija oporbe na nezakonito poslovanje u Lamparni

21.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Labinska oporba u sastavu Željko Ernečić, Klaudio Korva, William Negri, Josip Škopac i Silvano Vlačić sazvala je konferenciju za medije povodnom aktualne situacije u Kulturno-umjetničkom centru „Lamparna“. Naime nedavno je gospodarska inspekcija i inspekcija rada riječke podružnice Državnog inspektorata utvrdila da je labinska tvrtka Euro Media d.o.o. u Lamparni pružala ugostiteljske usluge bez rješenja o minimalnim tehničkim uvjetima objekta. Uvidom inspekcije utvrđeno je da nisu izdavani računi, cjenik nije bio vidno istaknut, a zabilježeno je i da poslodavac sa šankerom nije sklopio ugovor. Također je evidentiran angažman maloljetnika u noćnom radu. Klaudio Korva ispred labinske oporbe izdvojio je (Prilog Klaudio Korva). Korva se pita da li bi Gradonačelnik tako stao u obranu nezakonitog rada neke druge tvrtke, gdje direktori nisu članovi IDS-a.

Korva je komentirao i čudno ponašanje Gradonačelnika koje je oporba usporedila sa izjavom francuskog kralja Luja XIV koji je rekao: „Država, to sam ja!“ (Prilog Korva-izjava). Vijećnik Josip Škopac citirao je Ustav Grada Labina, čl. 52. (Prilog Josip Škopac). Silvano Vlačić izdvojio je kako je to primjer kako se Gradonačelnik ne bi smio ponašati (Prilog Silvano Vlačić). 

Cijeli tekst pročitajte na Radio Labinu

IZVOR: Radio Labin

__________________________________________________________

 

 

Opozicijski zastupnici smatraju da se labinski gradonačelnik Tulio Demetlika «u zadnje vrijeme u najmanju ruku čudno ponaša», da smatra kako je uvijek u pravu, po uzoru na, kako vele, francuskog kralja Luja XIV. i njegovu maksimu «Država, to sam ja».

- U ovom slučaju deviza glasi «Grad Labin – to sam ja». Kako drukčije objasniti to da gradonačelnik tumači zakone gospodarskoj inspekciji i saborskom povjerenstvu. Još uvijek nije tumačio sudsku odluku u sporu koji je izgubio tužeći onog tko ga je prozivao za sukob interesa (misli na Adriana Kiršića u slučaju prodaje kuće u Rapcu, op. a.), rekao je Silvano Vlačić (HDZ).

Gradonačelnik napadom na rad gospodarske inspekcije štiti nezakonito poslovanje njemu prirasle tvrtke, pokušavajući kršenje propisa prebaciti na politikantstvo, čime obznanjuje da nije za poštivanje zakona, niti za načelo jednakosti svih pred zakonom, poručili su na novinarima oporbeni gradski vijećnici Željko Ernečić (SDP), Klaudio Korva (nezavisni vijećnik), William Negri (nezavisna lista), Josip Škopac (HSU) i Silvano Vlačić (HDZ).

Zgroženi su, vele, time što je Demetlika izjavio da Gradu netko očito želi pokvariti priču o obilježavanju jubileja rudarskog ustanka, a «iz svega se dade vidjeti i tko je to», i to nakon što je Državni inspektorat zbog niza prekršaja tvrtke Euro Media zapečatio šank u labinskom KUC-u Lamparna.

- Nije nam jasno je li mislio na nekoga iz oporbe, cijelu opoziciju, gospodarsku inspekciju, ili pak na svojeg vijećnika i bivšeg dogradonačelnika (misle na Vladimira Palisku, op. a.), kao jednog od direktora tvrtke koja krši zakon. Bi li Demetlika tako branio nezakonit rad nekog drugog poduzeća čiji direktori nisu članovi IDS-a?, pitaju se oporbenjaci. (I. RADIĆ)

 

IZVOR: Glas Istre

 

Fotografija: Glas Istre, autor, Igor Radić

 

 

oporba politika klaudio korva željko ernečić tamara nestorović william negri silvano vlačić vladimir paliska državni inspektorat josip škopac lamparna