Reagiranje TD Labin Stan d.o.o. na natpise o korupciji prilikom rekonstrukcije krovova u Raši - Labin Stan nema ni formalne mogućnosti na izbor izvođača

Reagiranje TD Labin Stan d.o.o. na natpise o korupciji prilikom rekonstrukcije krovova u Raši - Labin Stan nema ni formalne mogućnosti na izbor izvođača

6.10.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Iz labinskog trgovačkog društva Labin Stan d.o.o prispjelo je reagiranje na vijest pod naslovom  Labin: Kriminal i korupcija na rekonstrukciji raških krovova? 

Sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima („N.N." br. 59/04) (2009)   navedeno trgovačko društvo putem reagiranja kojeg potpisuje Direktorica Dolores Sorić,  zahtjeva ispravak objavljene informacije, čime se traži objava pravog stanja stvari.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

 

 

U današnje vrijeme, kada su informacije putem medija sveprisutne , nije rijetkost da vlada senzacionalizam pri čem se ne vodi dovoljno računa o posljedicama .

Stoga vas ljubazno molimo da u skladu sa Zakonom o medijima objavite ne samo ispravak netočnih i uvredljivih navoda u užem smislu, nego omogućite ispravljanje  tvrdnji i navoda u objavljenoj informaciji te omogućite iznošenje činjenica i okolnosti kojima se pobijaju te bitno dopunjuju navodi u objavljenom tekstu.

 

Labin stan d.o.o. upravlja stambenim fondom Grada Labina i Općine Raša te u ime vlasnika nekretnina, organizira redovno održavanje zajedničkih dijelova, a uz pristanak većine obavlja i poslove izvanrednog održavanja zgrada

 

U Raši je problematika stambenih zgrada ozbiljna.

Poznato je da je starost do 80 godina pa konstruktivni elementi ( krovovi i fasade ) zahtijevaju najviše intervencija .
Na većini je zgrada potrebno mijenjati i drvenu konstrukciju pokrova, koja je uništena čestim prodorima vode. Dodatni  problemi pojavljuju se kod sanacije ravnih krovova gdje je nemoguće sanirati parcijalne prodore vode pa je potrebno izvršiti rekonstrukciju cijelog krova

 

Poštujući želje naših korisnika usluga za kvalitetnim stanovanjem LABIN STAN d.o.o. puno  truda posvećuje upravo sanaciji krovova.

 

Važno je naglasiti , a vezano uz ispravak krivih informacija, da Labin stan .d.o.o.

prikuplja zatvorene ponude izvođača radova koje zatim otvara predstavnik suvlasnika zgrade koji zajedno  sa ostalim suvlasnicima odabire izvođača radova!

 

Dakle, stanari predlažu i odabiru izvođača radova,a ne Labin stan d.o.o.!

Sve insinuacije o mogućem kriminalu ili korupciji su izrazito netočne te u konačnici nedobronamjerne ,a mogu eventualno koristiti samo kreatorima neprincipijelnih poslovnih odnosa gdje  konkurencija u miljeu izvođača građevinskih radova ne bira sredstva da bi dobila željeni posao.

Napominjemo da nam je jasno da izvođači radova, u današnjoj ( recesijskoj ) klimi koja po građevinare definitivno nije povoljna pribjegavaju raznim oblicima pritisaka da bi došli do posla. Možemo to razumjeti,  ali ne toleriramo da se pritom služe insinuacijama i neistinama.

 

Radi razumijevanja protokola kako se izvođač radova izabire ponavljamo redoslijed procedure.

Labin stan d.o.o. kao Upravitelj stambenih zgrada u Raši temeljem zahtjeva stanara izrađuje procjenu troškova sanacije te prikuplja ponude.

 

Ponude, u zatvorenim kuvertama otvara predstavnik suvlasnika te zajedno sa ostalim suvlasnicima odabire izvođača radova.

Dopuštamo mogućnost da je vrlo teško UNAPRIJED ispravno procijeniti količinu i vrstu radova na sanaciji pojedinog krovišta te dozvoljavamo mogućnost da je procjena različita od zgrade do zgrade iako su one čine , na prvi pogled, iste.

Iz tog se razloga po finalnom okončanju radova izrađuje konačni obračun, koji se po kontroli i ovjeri učinjenog isplaćuje izvođaču.

 

Za svaku zgradu zasebno, dokumentacija sa prikupljenim ponudama , zapisnikom o otvaranju ponuda, te Odlukom o izboru izvođača potpisanom od većine stanara se  pohranjuje.

 

Nadam se da je iz pojašnjenja svima, dobronamjernima, jasno da Labin stan d.o.o. nema namjeru,a niti formalnu mogućnost  utjecati na izbor izvođača radova.

 

U slučaju krova zgrade koja je uzburkala pažnju medija prikupljene se 4 ponude. Jedan od stanara (  A. Belušić ) je po otvaranju ponuda te uvida u iste pribavio novu ( jeftiniju ) ponudu,   te novu ponudu novog izvođača ponudio ostalim suvlasnicima koji su je prihvatili.

Važno je držati na umu da radovi na spomenutoj zgradi nisu dovršeni pa se tek po dovršenim radovima može definirati stvaran iznos troškova, što se ima još za ustvrditi.

 

Labin stan d.o.o. ( Upravitelj )  je zadužen da štiti interese stanara te će i u ovom slučaju kao i obično provjeriti kvalitetu izvedenih  radova te izvijestiti stanare.

 

Pozivamo sve suvlasnike, da ukoliko imaju sumnju da neki radovi nisu dovoljno kvalitetni, da nam se obrate jer mi smo tu radi njih.

 

Također napominjem da sve obveze po Ugovorima budu plaćene tek po suglasnosti stanara na kvalitetu obavljenog posla .

 

Izjavljujem zadovoljstvo da smo uspjeli pokrenuti ovaj bitan projekt, sanacije raških krovova i ostaje samo otvoreno pitanje kome je bilo potrebno skrenuti pozornost javnosti na širenje objeda kojima nije mjesto u odnosu na povjerenje između tvrtke Labin stan.d.o.o. te korisnika usluga, stanara Labina i Raše, koji je transparentan te financijski legalan i pošten.

 

 

Dolores Sorić

Direktor poduzeća Labin stan d.o.o.

 

 

Povezana vijest:

Adriano Belušić (predstavnik stanara) - regiranje na natpise o korupciji prilikom rekonstrukcije krovova u Raši - moli se javna isprika autora teksta zbog netočnih izjava

 

labin stan dolores sorić reagiranje pričuva raša rekonstrukcija krovova krovovi