REAGIRANJE: »JE LI LABINSKO GOSPODARSTVO U UZLETU ILI STAGNIRA?«

29.11.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Nisam bio »diplomatski suzdržan«Molimo Vas da objavite ovo moje reagiranje, kojim želim ukazati na netočne i nepotpune podatke koje ste naveli u članku »Je li labinsko gospodarstvo u uzletu ili stagnira?«.
Ponajprije, ja nisam, kako se navodi, podnio izvješće o stanju u gospodarstvu Grada Labina, jer to nije posao ni Odbora za gospodarstvo, a svakako ni Grada ni člana poglavarstva zaduženoga za gospodarstvo. Odbor za gospodarstvo Gradskoga vijeća Labina na svojoj je sjednici, koja je prethodila tematskoj sjednici Gradskog vijeća, donio zaključak kojim prihvaćamo prezentaciju podataka dogradonačelnika, ne ulazeći u njihovu točnost, uz opasku da je gospodarstvo Labina teško sagledati bez užega okruženja, odnosno bez gospodarstava novonastalih općina iz bivše općine Labin. To je bio temelj za početak konstruktivnog dijaloga u Gradskom vijeću na temu »Gradsko gospodarstvo«.
Naš jednoglasni stav da ne donosimo nikakav zaključak bio je takav da svojim eventualnim zaključkom ne bismo ušli u sferu politike jer nam je glavni cilj bio da se na sjednici raspravlja isključivo o gospodarstvu. Konstruktivno, profesionalno i bez ikakvih političkih konotacija. U raspravi sam sudjelovao i s vlastitim stavom, a svatko tko je prisustvovao sjednici mogao je vidjeti da nisam bio nimalo »diplomatski suzdržan«, kako je navedeno u članku, već da sam itekako upozorio i na prednosti i na nedostatke u provođenju gospodarske politike na području Grada Labina. Kritički, argumentirano, nadasve dobronamjerno.
Zahvaljujem na uvrštenju,

Antonio Mohorović,

Odbor za gospodarstvo Gradskog vijeća Labin

Antonio Mohorović reagiranje Labin odbor za ngospodaarstvo