Raznoliko obilježavanje SVJETKOG DANA VODA u labinskoj Srednjoj školi

Raznoliko obilježavanje SVJETKOG DANA VODA u labinskoj Srednjoj školi

28.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učenici naše škole  obilježili su DAN VODA 22.3. sljedećim aktivnostima:
- Učenici trećih razreda izborne nastave iz kemije postavili su foto izložbu u holu škole pod nazivom „IZAZOVI 21. STOLJEĆA“  pod vodstvom mentorice Olivere Tadić. Izložene fotografije su izradili sami učenici i svaku od njih prati osobna poruka o važnosti i ulozi vode. Ova vrsta izložbe potiče učenje multimedijalnim pristupom te razvija vizualno izražavanje dominantno u današnjem globalnom okruženju.

- Drugi razredi gimnazije su na satu kemije na svojim bočicama za vodu ispisivali lijepe poruke,  te s njima odaslali  zajedničke poruke ljubavi u očuvanju najvažnijeg resursa.

Tema Svjetskog dana voda 2018. godine je „Priroda za vodu“, a proučava prirodna rješenja za izazove s kojima se suočavamo u 21. stoljeću. Ovogodišnja tema istražuje kako možemo koristiti prirodu za poboljšanje kvalitete vode.

Danas 2,1 milijarda ljudi živi bez sigurne pitke vode kod kuće, što utječe na njihovo zdravlje, obrazovanje i život. Svjetski dan voda, 22. ožujka 2018. do 2028. godine fokusirat će se na održivi razvoj i integrirano upravljanje vodnim resursima za postizanje društvenih, ekonomskih i ekoloških ciljeva te provođenja međunarodno dogovorenih programa i projekata vezanih uz vodu.


ssmb.hr

srednja škola mate blažina dan voda voda