Razmišljamo o raspisivanju referenduma kaže labinski gradonačelnik Tulio Demetlika

Razmišljamo o raspisivanju referenduma kaže labinski gradonačelnik Tulio Demetlika

28.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Hoće li Istarska županija ili Grad Labin, odnosno vladajuća istarska stranka IDS ići primjernom Ploča i raspisati savjetodavni referendum o izgradnji termoelektrane Plomin C na uljen? Od njih to traže civilne udruge i  građanski aktivisti, govoreći da je upravo primjer Ploča u kojem se na referendumu više od 90 posto izašlih birača izjasnilo protiv termoelektrane na ugljen dobar pokazatelj da je to moguće.

O mogućnosti raspisivanja referenduma labinski gradonačelnik Tulio Demetlika kaže: (ton – Tulio Demetlika). Zatražio je on od građana: (ton – Tulio Demetlika 1). Veli labinski gradonačelnik i da upravo primjer Ploča pokazuje da je referendum moguće raspisati, jer u Hrvatskoj ne mogu vladati dvostruki kriteriji, odnosno da se nekome brani ono što se drugima dozvoljava, pa stoga zaključuje: (ton – Tulio Demetlika 2).

Cijeli razgovor s labinskim gradonačelnikom Tuliom Demetlika o referendumu u Pločama i eventualnom u Istri poslušajte u našoj sutrašnjoj Temi tjedna odmah nakon Labinštine xpress u 12.40 sati. U temi tjedna o referendumima i termolelektranama na ugljen razgovarali smo i s  Anom Musa iz Građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ Ploče i tamošnjom nezavisnom gradskom vijećnicom, kao i s predsjednicom Zelene Istre Dušicom Radojčić.

 

Foto: Labin.com

 

 

 

 

te plomin plomin tep c referendum politika demetlika