Razišli se partneri u projektu Novi foji, obje strane tvrde da idu dalje

Razišli se partneri u projektu Novi foji, obje strane tvrde da idu dalje

3.12.2009. // iPress // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Zbog prekida poslovne suradnje između tvrtke Labinska tiskara d.o.o. i novinarske redakcije, labinski internet portal www.novifoji.com od utorka nije dostupan, a obje strane poprilično su suzdržane u komentiranju razloga prekida suradnje.

 

Direktor Labinske tiskare Dušan Matijašević kazao nam je da je stranica blokirana po njegovom naređenju nakon što je kompletna redakcija dala otkaz. – Tražili su sporazumni raskid radnog odnosa, a kada nismo postigli dogovor oko otkaznog roka, potpisao sam sporazumni raskid i blokirao stranicu, kazao nam je Matijašević, ustvrdivši da su urednici i novinari zahtjev za otkaz podnijeli bez ikakvog obrazloženja te da trenutno traži novi kadar kako bi nastavio s projektom. Što se, pak, tiskanog izdanja, odnosno mjesečnika Novi foji tiče, Matijašević kaže kako prosinački broj najvjerojatnije neće izaći. – Vjerujem da ću kroz skoro vrijeme skupiti novu ekipu i nastaviti dalje.

 

Glavni urednik Novih foja Nenad Čakić kao razlog prekida suradnje s Labinskom tiskarom naveo nam je ''''razmimoilaženje oko budućih poslovnih planova'''', no, također kaže da s Novim fojima nastavljaju uskoro te da će prosinački broj sigurno izaći. – Više nismo u partnerstvu s Tiskarom, ali Novi foji su naš autorski projekt s kojim normalno nastavljamo dalje u kompletnom sastavu, a internet stranica uskoro bi trebala opet biti u funkciji, kazao nam je Čakić te dodao kako s projektom nastavljaju potpuno samostalno.

 

Glas Istre, 5. prosinca 2009.

"... (Čakić) Veli da će novine izdati u prosincu te da se, osim izdavača (njihova tvrtka), ništa neće promijeniti. Ostat će, dodaje, i na internetu, uz eventualne sitne korekcije ako bude problema u korištenju dosadašnje domene."Na ime Novi foji prava polaže Eleonora Vlačić, koja se u impresumu oduvijek pojavljuje kao autorica projekta, odnosno njena bivša tvrtka Istarski glas. Zatreba li, oko toga će se povesti i sudski spor", smatra Čakić.

Dušan Matijašević, pak, obrazlaže da ni s Čakićem ni Vlačić formalno nije bio partner budući da nije potpisan nikakav ugovor o takvom odnosu - članovi redakcije, napominje, bili su samo zaposlenici Labinske tiskare. S obzirom na to da je izdavač, smatra da ima pravo na ime Novi foji, kao i na internet domenu www.novifoji.com. I on je to spreman sudski dokazati.

(kompletna ekipa koja proizvodi novine dala otkaz i prešla u novu tvrtku Vlačić & Čakić d.o.o., osnovanu ovih dana)

Napominje da je ovo njegova posljednja izjava o ovom slučaju - ne želi prepucavanja po novinama. Pokušat će, kaže, sakupiti novu redakcijsku ekipu, koja će u koncipiranju novine dobiti potpuno odriješene ruke, a Labinska tiskara pružala bi logističku potporu. (I. RADIĆ)"

 

 

 

novi foji dušan matijašević razlaz kriza labinska tiskara d.o.o nenad čakić mediji web poslovanje gospodarstvo