RAVEnaLED @ KuC Lamparna, Labin (SUBOTA) 5.4.2014.

RAVEnaLED @ KuC Lamparna, Labin (SUBOTA) 5.4.2014.

27.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

RAVEnaLED tematsko je ime za event elektronske glazbe koji će se održati u subotu, 5.4.2014. godine u KuC Lamparni u Labinu. Zajedničkim snagama Udruga "Poluga" iz Karlovca (LED Festival), Udruga Labin Art Express XXI, Klub mladih "Club 21" i Vedras d.o.o. žele predstaviti vinyl setove i live nastupe publici. Beat Svega live, Vedran Božić b2b Nec, Mo Funk & Dropi live, Toxic i VJ Loading Data predstaviti će se publici u Labinu u varijantama koje dugo nisu viđene. Osnivači Beat Svega programa LED kolektiva Dots i Naos po prvi put zajedno uživo kao Beat Svega live u b2b techno izdanju na dva laptopa i 4 kanala, Vedran Božić & Nec inače rezidenti pLEDsnjak programa, povest će vas na nezaboravno plesno putovanje kroz house i techno vode u kombinacija digitalnog i analognog pikanja po gramofonima, domaćini Mo Funk & Dropi izvesti će live performans za otvaranje, a ističu da će ovo biti ekskluziva jer nigdje prije nisu nastupili dok će Toxic inače voditelj DJ Radionice biti zadužen za zatvaranje i vrtiti će "oldies but goldies" funky techno set. Za vizualni ugođaj pobrinuti će se VJ Loading Data. Party započinje u 23 sata i traje do 5 sati ujutro. Party u Klubu mladih „Club 21“ KuC-a Lamparna organizira se uz financijsku potporu Zaklade „Kultura nova“, Ministarstva kulture te Istarske županije-Regione Istriana (Upravni odjel za kulturu - Assessorato alla cultura). Projekt Kluba mladih sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.
 
 
Lineup:

Beat Svega live (dj set) (LED/KLC)

Vedran Božić b2b Nec (LED/KLC)

Mo Funk & Dropi live (Labin)

Toxic (tech-art/DJ Radionica/Labin)

VJ Loading Data (LED/KCL)

Ulaz: 25kn

Info:
 

Mo Funk & Dropi - Labinjani se po prvi puta predstavljaju publici!

 

Goran Jurić i Mario Dropulić aka Mo Funk & Dropi, dvojac je iz Labina koji su se nakon dugogodišnjeg iskustva u elektronskoj glazbi odlučili udružiti u novi projekt koji spaja produkciju i dj-ing, odnosno svirku uživo. Plod njihove suradnje u zadnje dvije godine je Live act koji spaja sva njihova prijašnja iskustva i znanje o glazbi u nesto novo i uzbudljivo kako njima, tako i publici. Žanrovski neopterečeni i otvoreni za eksperimentiranje, njihov zvuk bi se mogao opisati kao tech house i techno sa naglaskom na funky groove što rezultira energičnim nastupom i visokim vibracijama na plesnom podiju.
 
 
Nešto o LED kolektivu...

Postojanjem potrebe za stvaranjem urbane glazbene scene u Karlovcu grupa mladih osnovala je 2007. godine LED audio-vizualni kolektiv (Lokalna Elektronička Defenziva), koji obuhvaća zabavni, edukacijski i futuristički aspekt elektroničke glazbe i novih medija. 

U nedostatku adekvatnog klubskog prostora LED organizira brojna događanja na većini lokacija u Karlovcu, na improviziranim mjestima kao što su Hotel Korana, Stari Grad Dubovac, poligon kinološko-športskog kluba, te na nekoliko open-air-ova uz karlovačke rijeke.

Među njima se posebno može istaknuti LED Fest - festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja koji traje od 2008. godine. LED Fest ugostio je preko četrdeset dj, liveact, vizualnih i performing izvođača iz Hrvatske i inozemstva, a pritom je uključivao desetak članova i volontera udruge u organizaciju festivala.

Uz LED Fest, LED periodično provodi dvije glazbene večeri, Beat Svega i pLEDsnjak. Prva je usmjerena na rubne i manje afirmirane stilove, najčešće broken i bass glazbe, dok je druga više plesno orijentirana s poznatim klubskim stilovima elektroničke glazbe kao što su house i techno. Od 2007. održalo se nekoliko desetaka glazbenih večeri ovoga tipa uz uglavnom lokalne i goste iz Hrvatske. Osim događanja u Karlovcu, LED izvođači nastupaju na manjim i većim programima te festivalima u RH.

Usporedno s glazbenim večerima, članovi kolektiva održavaju preko 40 radionica i razmjene vještina na teme dj-inga, glazbene produkcije i vj-inga, te ih 2011. formiraju u naziv LEDukacija.

Toxic LED festival Labin subota event elektronska glazba rave Vedran Božić b2b Nec VJ Loading Data Mo'Funk & Dropi Beat Svega RAVEnaLED KuC Lamparna