Raste broj zaraženih koronom i u Labinu

Raste broj zaraženih koronom i u Labinu

23.7.2020. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U Istri je utvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj Općoj bolnici preminula je 95- godišnjakinja koja je bila covid-19 pozitivna s više kroničnih bolesti, štićenica Doma za starije i nemoćne iz Umaga, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 164 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je 11 pozitivnih. Kod tri osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a četiri su uvezena slučaja dok je za četiri osobe u tijeku epidemiološka obrada. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je 95. godišnja žena COVID-19 pozitivna s više kroničnih bolesti", istaknuo je načelnik Županijskog stožera Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako su novi slučajevi zaraženih iz Umaga, Labina, Poreča i Rovinja.

Od jučer je izliječena jedna osoba a trenutno se u Istri u mjerama samoizolacije nalaze 302 osobe, osam više od jučer.          

U Istri je ukupno koronavirusom zaraženo 120 osoba od toga njih 25 hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici. 

Načelnik Kozlevac je i danas pozvao sve građane i turiste na oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera.

"Situacija je pod kontrolom, no podsjećam građane na važnost mjera držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora te nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt", poručio je Kozlevac.

(H/iPress)

korona virus coronavirus zabrana epidemija zdravlje covid 19 zaraza