Raspisan prvi natječaj iz Filantropskog fonda `Zajedno za zajednicu`

Raspisan prvi natječaj iz Filantropskog fonda `Zajedno za zajednicu`

15.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

danas je objavljen natječaj „Zajedno za zajednicu" za financiranje projekata udruga i ustanova koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, potaknuti volonterstvo, riješiti konkretne probleme detektirane u istima te povećati kvalitetu života domicilnog stanovništva i turista kroz brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. Sredstva za ovaj natječaj osigurali su članovi istoimenog tematskog Fonda, turističke organizacije s područja Primorske Hrvatske te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

 

Tri su turističke organizacije pokazale filantropski duh postavši prvim članicama Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu", prepoznajući važnost ovakvog udruživanja u organiziranu korporativnu filantropiju. Članovi Fonda su Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča, te Turistička zajednica Općine Brinje.  

 

Ukupna vrijednost natječaja je 125.000,00 kuna, a najveći iznos koji prijavitelji mogu zatražiti je 25.000,00 kuna. Pravo prijave imaju udruge i ustanove sa sjedištem registriranim na području: Istarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske županije.

 

Aktivnosti prijvljenih projekata trebaju se provoditi na području Grada Poreča, Grada Labina, otoka Krka i Raba, Grada Opatije, Općine Brinje i Grada Dubrovnika. Tematska područja koja natječaj pokriva su uređenje okoliša i javnih prostora te inovativni sadržaji i aktivnosti za domicilno stanovništvo i turiste.

 

Natječaj je otvoren do 17. ožujka 2017. godine.  Više informacija o natječaju  te obrasci potrebni za prjavu dostupni su na web stranicama: www.civilnodrustvo-istra.hr, www.filantropija.hr.

 

Stvaranje ovog tematskog Filantropskog fonda pokrenuto je temeljem Sporazuma o Razvojnoj suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, kroz inovativni model podrške u području filantropije i zakladništva u okviru tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0"  koji partnerski provode Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Zaklada „Kajo Dadić" iz Splita.

 

filantropski fond zajedno za zajednicu udruge civilno društvo društvo