Raški vijećnici o rebalansu ovogodišnjeg i prijedlogu proračuna za iduću godinu

Raški vijećnici o rebalansu ovogodišnjeg i prijedlogu proračuna za iduću godinu

2.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Raški općinski vijećnici na sinoćnjoj su sjednici Općinskog vijeća prihvatili treće izmjene i dopune proračuna za ovu godinu. Trećim rebalansom raški je proračun smanjen za 1.789.640 kuna, odnosno s 15.176.799 na 13.387.159 kuna. Razlog smanjenju proračuna je, između ostalog i neostvarivanje planiranog projekata sportskog centra, a čija je realizacija bila planirana sredstvima iz EU fondova.

No, s obzirom na višak sredstava iz prošle godine u iznosu od 1.9810.000 kuna raspoloživa sredstva iznose 15.368.000 kuna, rekla je općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein te dodala: (ton – Glorija Paliska Bolterstein). U ovogodišnji proračun: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 1).

Na sjednici je u prvom čitanju vijećnicima predstavljen nacrt prijedloga proračuna za iduću godinu koji bi trebao iznositi 15.354.926 kuna. Od kapitalnih objekata proračunu se istaknuti sportski kompleks u Raši, cesta Brovinje – Skitača, obnova kino dvorane u Raši i Društveni dom u Svetom Bartolu. Načelnica Glorija Paliska Bolterstein o proračunu za iduću godinu veli: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 2). A o prihodovnoj strani je istaknula: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 3).

Načelnica je istaknula i kako su proračunom predviđene investicije u sva naselja u općini. Tako se u Svetom Lovreču planira utrošiti 400 tisuća kuna za proširenje groblja, u Raši će se, zajedno s Istarskom županijom, obnoviti osnovna škola, a općina će izdvojiti 150 tisuća kuna.

Obnova fasade dječjeg vrtića stajat će 50 tisuća kuna te će se nastaviti s obnovom raškog trga. U naselju Krapan rezervirano je 150 tisuća kuna za nastavak radova na odvodnji. Ovogodišnji projekt šetnice na Trgetu nastavlja se i u idućoj proračunskoj godini.

U Viškovićima je u planu izrada nogostupa prema Tunarici. Prometna signalizacija obnovit će se u Brovinju. Za Koromačno slijedi izrada Urbanističkog plana te rješavanje problema prometa.

U Skitači se ide s proširenjem groblja, jednako kao i u Drenju, nakon što se riješi pitanje vlasništva zemljišta. Izrada Urbanističkog plana slijedi i za naselje Sveta Marina.

Sveti Bartul dobit će društveni dom, a Barbići prostoriju za društvene aktivnosti. Vijećnici amandmane na prijedlog proračuna mogu podnijeti do 10. prosinca.

 

 

općina raša raša rebalans financiranje proračun