Raški kanal regatno polje

Raški kanal regatno polje

12.7.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Dvadeset ekipa u pet različitih klasa zajedrilo je ove subote po prvi put kanalom između uvale Blaz i Trgeta natječući se u prvoj barbanskoj regati revijalnog karaktera. Jedriličarima istarskih klubova bila je ovo ujedno prva regata u Raškom kanalu u kojem su vozili tri plova po mirnom moru, ali uz promjenjiv vjetar. Najspretnijom se pokazala ekipa jedrilice Cuba Libre II na čelu s kormilarom Damirom Viškovićem.

- Regata je bila jako ugodna i zabavna, a iako nije inače običaj da se jedri u kanalima, Raški je kanal ipak drugačiji i pokazao se kao odlično jedriličarsko polje. Osim toga, sam ovaj arhipelag je toliko prekrasan da pruža dodatni užitak plovljenja morem, rekao je Serđo Žgomba, predsjednik JK Delfin iz Pule koji je ujedno i organizator ove manifestacije uz pokrovitelje Općinu i TZ Barban.

Svoje oduševljenje jedrenjem od Blaza do Trgeta otvoreno su iskazivali i drugi jedriličari navodeći da je Barbanska regata jedno divno iskustvo koje će im ostati u pamćenju. No, Žgomba je najavio da će se regata ponoviti već slijedeće godine te se nada da će uskoro postati jedna od nezaobilaznih takmičarskih regata s daleko većim brojem natjecatelja. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

raški kanal barban regata jedrenje trget