Raška načelnica zadovoljna što će se raška dolina napokon početi obrađivati

Raška načelnica zadovoljna što će se raška dolina napokon početi obrađivati

1.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Agencija za poljoprivredno zemljište, podsjetimo  donijela je prošlog petka  43 Odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Raša. Najviše zemljišta, čak 22 parcele ukupne površine 185,5 hektara dobio je poznati istarski maslinar Sandi Chiavalon, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Vodnjan.

 

Trgovačkom društvu Ban produkt iz Kaštelir-Labinci dodijeljeno je 9 parcela ukupne površine 48,18 hektara.Nataša Vujec, nositeljica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Novaka dobila je u zakup deset parcela ukupne površine 5,99 hektara. Po jedna parcela pripala je Alenu Peršiću, vlasniku obrta za poljoprivredu i stočarstvo Peršić iz Pule i Ivanu Perku, nositelju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Raše.

 

Državno zemljište u raškoj dolini daje se u zakup na 50 godina. Agencija za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem natječaj za zakup zemljišta u raškoj dolini raspisala je 20. studenog prošle godine. Načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein komentirajući odluku o dodjeli zakupa kazala je: (ton – Glorija Paliska Bolterstein). Važno je također, veli Paliska Bolterstein i: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 1).

 

Raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein zahvaljuje: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 2). Prema najavama ugovori o zakupu trebali bi se potpisati do kraja tjedna, a načelnica Raše najavljuje kako će nakon toga sve zakupce pozvati na sjednicu Općinskog vijeća kako bi vijećnicima i javnosti predstavili svoj gospodarski program.

 

 

raška dolina dolina raše sandi chiavalon gospodarstvo