Raška načelnica i istarski župan za razvoj suradnje s Veličanima

Raška načelnica i istarski župan za razvoj suradnje s Veličanima

20.4.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Svečani prijem za delegaciju Općine Velika upriličila je načelnica Raše Glorija Paliska Bolterstein u subotu (18. travnja) u povodu 20. godišnjice suradnje ovih dviju pobratimljenih lokalnih zajednica i održavanja Slavonske večeri u najmlađem istarskom gradu. 

Prijemu je prisustvovao i istarski župan Valter Flego, istaknuvši spremnost Županije da osnaži prijateljevanje općina i usmjeri ga prema zajedničkom kandidiranju projekata na europske fondove te povezivanju  obrtnika, gospodarstvenika i djelatnika u turističkom sektoru. 

"Budite korak ispred drugih, iskoristite europska sredstva, koja nam stoje na raspolaganju", istaknuo je Flego. 
Načelnik Velike Vlado Boban naglasio je da i prvi čovjek Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević otvoreno podupire konkretiziranje njihove dugogodišnje povezanosti s Rašom. Kao prvu stepenicu na tom putu, Boban je predložio razmjenu školaraca i s time povezanu namjensku obnovu zapuštenih objekata. 

Općinu Velika su, uz Bobana, predstavljali i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović i vijećnik Pero Miholić. Na Slavonsku večer u Rašu doputovalo je 50-ak Veličana.
 
 
rasa.hr
 
 

glorija paliska bolterstein valter flego velika folklor slavonska večer