Rašaninu uvjetna kazna zatvora zbog neplaćenih računa

Rašaninu uvjetna kazna zatvora zbog neplaćenih računa

3.11.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Sanjin Maslić (29) iz Raše nepravomoćno je osuđen na pazinskom Općinskom sudu na osam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine, zbog prijevare rovinjskog poduzeća za iznos od 117 tisuća kuna u 2007. godini. Pored uvjetne kazne, sud je Masliću odredio vraćanje novčanog iznosa u roku od godinu dana.

Maslić je proglašen krivim jer je u razdoblju od početka kolovoza do početka rujna 2007. godine kao vlasnik obrta Ribica iz Raše od poduzeća Marimirna iz Rovinja na Limskom kanalu u 17 navrata kupovao ribu ukupne vrijednosti 117 tisuća kuna a nije podmirio račune, a ribu je dalje preprodavao. Marimirna, odnosno sada Cromaris Zadar, za navedenu je ribu izdala račune.

U svojoj obrani Maslić je naveo, odnosno potvrdio, da mu je Marimirna izdavala račune te da je dnevno od preprodaje ribe zarađivao oko četiri tisuće kuna, no da je račune odnio u knjigovodstvo i nije provjeravao jesu li plaćeni. Kazao je da je ribu prodavao preko ribarske zadruge i pulske ribarnice, a novcem koji je dobivao od preprodaje odlazio natrag u Marimirnu kupovati ribu, ali tada račun nije dobivao. Također, da je navedeni iznos za isporučenu ribu previsok te da smatra da je dužan između 60 i 70 tisuća kuna.

Iz njegovog knjigovodstva dobivena je informacija da će računi biti podmireni, no da još uvijek to nije učinjeno. (M. SARDELIN)

uvjetna osuda kazna kazneno djelo dug dugovanje općinski sud pazin kazneno djelo prijevare ribarske zadruge