Rašaninu Draženu Bužanu prije skoro tri godine škare za lim odsjekle su šaku. "Mogu raditi oko 90 posto aktivnosti"

Rašaninu Draženu Bužanu prije skoro tri godine škare za lim odsjekle su šaku. "Mogu raditi oko 90 posto aktivnosti"

12.5.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Dražen Bužan iz Raše, osoba kojoj je unatrag gotovo tri godine prišivena odsječena šaka, danas normalno radi kao kućni majstor u autokampu Tunarica, a služi se i prišivenom rukom gotovo bez problema.

Kako smo pisali, Bužanu su na poslu 6. rujna 2019. hidraulične škare za lim odsjekle cijelu šaku, koju je njegov poslovođa stavio u najlon vrećicu i s Draženom krenuo na labinsku hitnu pomoć.

Potom su Bužan i njegova šaka odvojeno prebačeni u Klinički bolnički centar Rijeka, Odjel za kirurgiju na Sušaku, gdje ga je sa svojim timom operirao dr. Ivan Kirin, tadašnji saborski zastupnik, inače kirurg specijalist za takve operacije šake, te mu šaku, nakon 6-satne složene operacije replantacije, vratio na staro mjesto.

Onda je počeo mukotrpan proces rehabilitacije koji je trajao dvije godine.

- Za sada je sve u redu. Mogu raditi oko 90 posto aktivnosti s tom šakom, iako neke sitne i precizne poslove baš i ne. Radim zapravo onoliko koliko mi dozvoljavaju tetive. Zaposlio sam se u Valamaru za sada sezonski, kao kućni majstor, i mogu reći da mi je super ovdje. Nastavio sam i sa svojim hobijem, ribolovom. Zdravlje mi je super, turistička sezona nam je dobro počela već za Uskrs i 1. maj, i što više bude turista, bit će svima bolje, rekao nam je Dražen.


Branko Biočić


amputacija kirurški zahvat rehabilitacija dražen bužan