Raša | NEMA LJEPŠEG POKLONA: Za novi početak školske godine - obnovljena škola!

Raša | NEMA LJEPŠEG POKLONA: Za novi početak školske godine - obnovljena škola!

9.9.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Početak nove školske godine u Raši je svečano obilježen otvaranjem obnovljene školske zgrade. Novom adaptacijom dosadašnji prostor dobili su drugu svrhu, novu informatičku učionicu, novi ured logopeda, arhivu, multimedijalnu prostoriju te školsku knjižnicu. Jedna učionica u prizemlju prenamjenjena je u novu školsku kuhinju i blagovaonu.

Gašenje područnih škola

Ravnateljica škole Grejs Franković podsjetila je kako je u ovih osamdeset godina grad prolazio kroz promjene, u školi su se izmjenjivale generacije učenika i učitelja, polako su se gasile brojne područne škole: Brgod, Barbići, Trgetari, Sveti Lovreč i nedavno Koromačno pa danas škola broji 33 djelatnika i 87 učenika sa samo   dva učenika putnika iz Štalija i Mosta Raše.

- Škola je danas zasjala u punom sjaju, estetskom i funkcionalnom. Za sve nas ovo jako puno znači. Izuzetno smo ponosni što smo već dotrajalu školsku zgradu uspjeli ovako kvalitetno obnoviti. Učenici i djelatnici škole će zahvaljujući sredstvima Istarske županije, Općine Raša, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU od ove školske godine raditi u daleko boljim uvjetima, čime su ispunjeni ciljevi ovog projekta. Obnova nas je dodatno motivirala i potaknula da nastavimo put prema podizanju kvalitete. Učenici i nastavnici radit će u uvjetima primjerenim 21. stoljeću i vjerujem da će im to biti poticaj da ostvaruju još veće uspjehe i rezultate. Zahvaljujem svim srcem svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta, a posebno našim domaćinima koji su nas ugostili prošle školske godine, djelatnicima SŠ Mate Blažine i ravnatelju Čedomiru Ružiću, rekla je ravnateljica Franković.

Posebno je pohvalila upornost i trud investitora i osnivača, odnosno djelatnike Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije za pripremu silne dokumentacije, stručnost i požrtvovnost, potom načelnicu Općine Raša, Općinsko vijeće koji su, kako je rekla, svojim radom i zalaganjem stvorili preduvjete za obnovu škole, potom partnera koji ih je svakodnevno pratio i poticao u radu, izvođača radova tvrtku de Conte, Elektru, Geo inženjering, Indikator, Singrad, Elkon, Elbergnova.


Branko Biočić 

Oš ivan batelić oš ivan batelić raša raša obnova greis franković